Uitleg Huisreiniging (Smudge)

Uitleg Huisreiniging (Smudge)

Het zuiveren van elke vorm van psychische of energetische blokkades (negativiteit) opent de weg voor positieve en ´nieuwe energie´.

Wat is smudgen of huisreiniging?

Smudge betekent letterlijk smeulend vuur.
Smudgen is een eeuwenoude traditie om ruimtes energetisch te zuiveren van boze geesten en negativiteit. 
De smudge rook wordt gemaakt door het leggen van gedroogde planten of kruiden op smeulende kooltjes, of door het aansteken van gedroogde kruiden in een aardewerken schaal of grote schelp. 
Meestal wordt hier witte salie voor gebruikt. De witte salie wordt als losse blaadjes of in bundels (smugesticks) aangestoken en de rook zuivert de ruimte. 

Veel mensen vinden het erg prettig om deze rituele reiniging van hun huis regelmatig uit te voeren. Maar niet alleen woonhuizen, ook praktijken en behandelruimtes komen voor een regelmatige reiniging in aanmerking (en niet te vergeten de mensen die er werken!)
Deze oude methoden zijn ondanks alle moderne ontwikkelingen nog steeds zeer krachtige methoden om "de lucht te klaren".

Een reinigingsritueel kan uitgevoerd worden op verschillende manieren en met verschillende voorwerpen en producten. Denk hierbij o.a. aan witte salie, Palo Santo, een abaloneschelp, sweetgrass, wierookharsen, etc. 

Tracht voor aanvang van het rituaal ook eens een meditatieve wandeling door het huis te maken. Voel de verschillende energieën als je de verschillende delen van de vertrekken passeert. Voel waar eventueel problemen voelbaar zijn, neem waar welke plekken zwaar voelen en welke licht voelen.
Maak dezelfde meditatieve wandeling weer nadat je gezuiverd hebt en voel de verschillen.

Begin een smudge ceremonie door eerst jezelf te smudgen. Jij bent het kanaal waardoor de reinigende intentie zal stromen, daarom is het belangrijk dat eerst jij (en andere bewoners/medewerkers) worden gezuiverd van negatieve energie. Gebruik bijvoorbeeld een smudge veer (of je handen) om de rook langs het gehele lichaam te verplaatsen en doe dit een aantal malen. Zorg ervoor dat er een raam openstaat zodat alle negatieve energie de ruimte kan verlaten en zich niet gaat verbergen in hoeken enz. Ga op in de reiniging ceremonie en volg waar de rook heen gaat. Je kunt er mantra muziek bij laten spelen, zelf mantra´s zingen, of een intentie uitspreken (hardop of in gedachten) waarom je het reinigingsritueel uitvoert. Natuurlijk kan het ook in stilte, ook dat is erg krachtig!

Waarom witte salie?

Witte salie wordt van oudsher gebruikt in sjamanistische rituelen om energetisch te zuiveren. Boze geesten zouden door de geur van witte salie verdreven worden. Vandaag de dag wordt witte salie nog steeds gebruikt om ruimtes energetisch te zuiveren.
Witte salie wordt door velen gezien als "Heilig kruid". Er wordt gezegd dat de geur van witte salie  gevreesd wordt door slechte geesten en deze zouden er voor wegvluchten.

Smudge en wierook zuiveren het krachtigst, daarnaast ben je zelf het kanaal waardoor de zuivering plaats vindt. Daarom zul je met een positieve geesteshouding een krachtige resultaat bereiken. Na het reinigen dien je de ruimte die is ontstaan op te vullen en dat doe je natuurlijk met een lach, met een hart vol liefde, met muziek, met licht en goede gevoelens. Elke ruimte is open voor allerlei vormen van energie die wordt meegenomen door bezoekers, daarom is regelmatige zuivering belangrijk, het voorkomt constipatie van vervuilde energie en zowel bewoners als bezoekers voelen er zich prettig. Veel hangt natuurlijk af van je persoonlijke opvatting over zuiveren en wat je ervaart bij dit ritueel, maar besef dat door de eeuwen heen door alle volkeren over de gehele planeet zuiveringsrituelen met behulp van witte salie worden gebruikt als onderdeel van spiritualiteit en geloof.

Men kan een hoekje in huis reserveren voor een klein altaartje waar dagelijks wierook of essentiële olie wordt verdampt. Het altaartje kan versierd worden met een beeldje die je religieuze of spirituele overtuiging vertegenwoordigt of met spullen die veel voor jou betekenen (bijvoorbeeld omdat het je herinnert aan zaken of personen die je graag in gedachten houdt) Een fotootje van een overleden dierbare kan je helpen op ieder moment aan diegene te denken en hier kracht uit te halen. 

Het zal de betreffende ruimte en je eigen bewustwording ten goede komen, vooral als je vredevolle gedachten uitdraagt voor alle voelende wezens in het universum zonder voorkeur of afkeer.

Klik hier voor onze artikelen om je huis energetisch te reinigen!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje