6 Misvattingen over de tarot

  • Geplaatst op
  • Door Paula Sauerbreij
  • Geplaatst in tarot
  • 0
6 Misvattingen over de tarot

Er zijn verschillende misvattingen over tarot die mensen ervan kunnen weerhouden om met deze mooie kaarten te werken. In deze blog nemen we een zestal misvattingen onder de loep.

Misvattingen over tarot

1. Ik moet over speciale gaven beschikken
Welnee, het enige wat je nodig hebt is jezelf en een set tarotkaarten. Je hoeft niet verlicht te zijn, paranormaal begaafd of in het bezit te zijn van een glazen bol.

2. Ik beïnvloed de toekomst met tarot
Helaas, zoveel macht heb je niet. Je kúnt de toekomst niet beïnvloeden omdat deze geen vaststaand gegeven is. Jouw handelen, jouw gedrag of acties hebben invloed op de manier waarop je toekomst eruit ziet. Tarotkaarten vertellen alleen iets over het verleden en heden zodat je keuzes kunt maken voor een toekomst die bij jou en jouw verlangens en wensen past.

3. Door tarotkaarten te leggen los ik mijn problemen op
Tarot helpt je door inzicht te geven in je situatie, maar een oplossing en de keuzes, die naar deze oplossing leiden, ligt in jouw handen. De verantwoordelijkheid voor jouw leven ligt immers bij jou en niet bij een kaartenset.

4. Je kunt meer te weten komen over een ander
Je kunt meer te weten komen over een ander als je tarotkaarten voor hem of haar legt en hierover met hem of haar in gesprek gaat. Maar, het is niet zo dat je (op afstand) door middel van de kaarten een inkijkje kunt krijgen in het leven van je buurvrouw, vriendin, vijand of opa. Daarvoor is persoonlijke aanwezigheid en interactie nodig.

5. Het is de schuld van de tarotkaart
Het voelt misschien niet fijn om de Gehangene, de Duivel of de Dood te trekken. Maar om deze kaart er de schuld van te geven dat je dag verpest is of niet is verlopen zoals je wilt, gaat wel wat ver. Daarbij ga je hiermee voorbij aan de werkelijke betekenis van de kaarten.
De Gehangene is ook relaxed, de Duivel symboliseert de hel als gemoedstoestand en de Dood kan ook een nieuw begin aantonen. Zoals gezegd, de verantwoordelijkheid voor jouw leven ligt bij jou.

6. Tarot is onzin: iedereen verbindt er een andere betekenis aan
De tarot biedt ruimte voor persoonlijke interpretatie, dat klopt. De kaarten en hun betekenissen zijn echter duidelijk omschreven in de vele boeken die hierover zijn verschenen. Daarbij is het van belang dat je de kaarten leert kennen voordat je een lezing voor anderen doet. Leer de kaarten, de symbolen en hun afzonderlijke betekenis kennen voordat je verbanden gaat leggen en anderen onderwerpt aan een lezing.

(Blog van uitgeverij Koppenhol - www.tarot.nl)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje