Aartsengelen

Hier vindt u heel veel informatie en mooie artikelen van Aartsengel Michaël, Gabriël, Raphaël en Uriël zoals beelden, kaarten, wierook en geurkaarsen.
Onderaan deze pagina leest u meer informatie over aartsengelen.

 Wat is een Aartsengel?

Aartsengel is de benaming van een aantal engelen die een bijzondere plaats innemen. Van alle engelen zijn deze het bekendst. Ze komen voor in het jodendom, het christendom en de islam. De bekendste aartsengelen zijn MichaëlGabriëlRafaël en Uriël. Het woord aartsengel komt uit het Grieks: Αρχάγγελος, Archángelos, "opperboodschapper". De meeste namen van deze engelen eindigen op el, een verwijzing naar (de naam van) God.

In het Boek van Henoch (in de Koran Idris genoemd) worden in totaal zeven aartsengelen genoemd: 1. Uriël, 2. Rafaël, 3. Raguël, 4. Michaël, 5. Sariël, 6. Gabriël en 7. Jerameël (Jeremiël). In totaal (in het Christendom, het Jodendom en de Islam) zijn er 15 met naam bekend.

Zie voor meer informatie ook de website Aartsengelen.nlAartsengel Michaël

Aartsengel Michaël is waarschijnlijk de bekendste onder de (Aarts)engelen.
Michaël komt voor in zowel het Oude als het Nieuwe Testament en ook in de Koran. Daarom heeft Michaël voor zowel Joden, Christenen als Moslims een heilige betekenis. 
De aartsengel Michaël is de engel van bescherming en wordt over het algemeen gezien als de machtigste van alle engelen. Zijn naam betekent “hij die als God is”.
Michaël is een leider in het rijk van de engelen. Daarnaast is hij de beschermengel van rechtvaardigheid, van genade en van gerechtigheid. 
Wanneer u de bescherming van Engel Michaël aan wilt wenden dan kunt u bijvoorbeeld Michaël wierook of een Michaël kaars branden. 

Seizoen: Zomer
Windrichting: Zuid
Element: Vuur
Sterrenbeeld: Leeuw
Feestdag: 29 septemberAartsengel Gabriël

Gabriël (Hebreeuws: גבריאל, Grieks: Γαβριήλ, Latijn: Gabrielus, Arabisch: جبريل Dzjibriel of جبرائيل Dzjibrāʾiel) is een engel die bekend staat als de boodschapper van God. Hij is de engel die zowel de geboorte als de dood aankondigt. 
In schilderijen van de "Annunciatie" (aankondiging) heeft de engel Gabriël in zijn hand vaak witte lelies, als symbool van de maagdelijkheid van Maria en soms ook een bazuin, het symbool van de aankondiging van een belangrijke gebeurtenis.
Op iconen waarop de aartsengel Gabriël alleen wordt afgebeeld, heeft hij meestal een scepter in de hand als symbool van door God gegeven autoriteit.
Aartsengel Gabriël is de engel van geboorte en dood en werpt zich op als hoeder van de gevoeligen (Kreeft, Schorpioen, Vissen) Gabriël wordt vereerd als patroonheilige van allerlei boodschappers zoals postbodes en filatelisten, daarnaast als beschermer van "moderne boodschappers" als radio, televisie en telefonie. 
U kunt aartsengel Gabriël oproepen als u zijn hulp wilt voor meer helderheid, zuiverheid, orde en discipline. De Aartsengel Gabriël essence is op energieniveau afgestemd op het bewustzijn dat bij Aartsengel Gabriël hoort. 
De Aartsengel Gabriël kaarten zijn een mooi instrument voor een engelen reading met de energie en wijsheid van Engel Gabriël. De Gabriël geurkaars en Gabriël wierook helpen om in de juiste sfeer te komen. 
Het werk van engel Gabriel is het scheppen van meer harmonie, schoonheid en zuiverheid op aarde. Hij helpt je bij het intuïtiever worden en bij het vinden van jouw eigen weg in het leven. Doe een beroep op zijn hulp als je voelt dat je gezuiverd wilt worden. Aartsengel Gabriël is ook de beschermengel bij de geboorte van een kind, dus je kunt zijn zegening ook inroepen voor alle pasgeborenen.

Seizoen: Herfst
Windrichting: West
Element: Water
Sterrenbeeld: Kreeft, Schorpioen, Vissen
Feestdag: 29 septemberAartsengel Raphaël

Rafaël of Raphaël (Hebreeuws: רפאל) is een Hebreeuws woord dat "God heeft genezen" betekent. Rafaël is oorspronkelijk een genezende engel uit het jodendom.
Aartsengel Raphaël is beschermheilige van genezers, dakdekkers, apothekers, mijnwerkers, schippers, matrozen, pelgrims, reizenden, emigranten, zieken.
Raphaël stimuleert ons om ons naar binnen te richten en elk gevoel van scheiding van de Bron te herstellen. Hij wijst ons de juiste richting, het juiste pad.
Aartsengel Raphaël ontsteekt de passie en het enthousiasme onder de mensen die geboren zijn als Ram, Leeuw en Boogschutter.
Raphaël wordt niet alleen aangeroepen als genezer van mens en dier maar ook als genezer van de aarde als geheel.

Seizoen: Lente
Windrichting: Oost
Element: Lucht 
Sterrenbeeld: Ram, Leeuw en Boogschutter
Feestdag: 29 september Aartsengel Uriël

Uriël (ook wel bekend als Zuriël) is een van de aartsengelen van het christendom en het jodendom en staat bekend als de Engel van het licht.
De Hebreeuwse naam Uriël (אוּרִיאֵל) betekent ‘licht van God’, ‘mijn licht is God’, of 'God is licht'. Sommige bronnen spreken over "vuur" in plaats van "licht".
Uriël wordt vaak gezien als cherubijn aan de poort van de tuin van Eden, een engel met een brandend zwaard, of de engel die over "onweer en de terreur waakt". Ook staat hij beschreven als wachter aan de poort van de Hel en waarschuwt hij voor rampen.
Tegenwoordig wordt Uriël in de angelologie gezien als een serafijn, cherubijn, regent van de zon, vlam van God, engel van de Heilige Geest, waker over het dodenrijk of aartsengel van de redding.
Aartsengel Uriël helpt je om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Hij is de engel voor creativiteit, gesprekken, leren, school en examens, schrijven, inzichten en alchemie. Ook wordt hij gezien als de engel van literatuur en muziek.

Seizoen: Winter
Windrichting: Noord
Element: Aarde
Sterrenbeeld: Stier, Maagd, Steenbok.

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje