I.v.m. een operatie is onze webshop gesloten. Wij hopen zaterdag 23 oktober weer open te zijn!

Aartsengel Gabriël

Aartsengel Gabriël is de engel van geboorte en dood en werpt zich op als hoeder van de gevoeligen:
KREEFT, SCHORPIOEN, VISSEN.

Hij zorgt ervoor dat de gevoeligheid door anderen wordt begrepen en gewaardeerd.

Klik hier voor meer informatie over aartsengel Gabriël

Wie is Aartsengel Gabriël

Gabriël (Hebreeuws: גבריאל, Grieks: Γαβριήλ, Latijn: Gabrielus, Arabisch: جبريل Dzjibriel of جبرائيل Dzjibrāʾiel) is een engel die als boodschapper van God een belangrijke rol speelt volgens de joodse Tenach respectievelijk het christelijke Oude Testament en het christelijke Nieuwe Testament.

In de islam is Gabriël bekend als Djibriel. Zijn naam is afgeleid van de Hebreeuwse woorden geber (sterke man) en el (God), dus "[sterke] man Gods".

In de christelijke kunst worden de engelen, en dus ook Gabriël, afgebeeld als een man in een lang gewaad met vleugels op de rug en met  een aureool rond het hoofd (als symbool van heiligheid).

In schilderijen of Byzantijnse iconen van de "Annunciatie" (aankondiging) heeft de engel Gabriël in zijn hand vaak witte lelies, als symbool van de maagdelijkheid van Maria en soms ook een bazuin (symbool van de aankondiging van een belangrijke gebeurtenis).

Op iconen waarop de aartsengel Gabriël alleen wordt afgebeeld, heeft hij meestal een scepter in de hand als symbool van door God gegeven autoriteit.
Bron: Wikipedia.

Gabriël wordt vereerd als patroonheilige van allerlei boodschappers zoals postbodes en filatelisten, daarnaast als beschermer van "moderne boodschappers" als radio, televisie en telefonie.
Feestdag: 24 maart. 

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »