Aartsengel Gabriël

Aartsengel Gabriël wordt vaak gezien als de Boodschapper van God. Hij is de engel van de aankondiging van geboorte en dood. Op afbeeldingen wordt hij vaak weergegeven met een hoorn (aankondigen) of witte lelies (de maagdelijkheid van Maria)
Onderaan deze pagina geven wij u graag meer informatie over Aartsengel Gabriël.

 

Aartsengel Gabriël


Gabriël (Hebreeuws: גבריאל, Grieks: Γαβριήλ, Latijn: Gabrielus, Arabisch: جبريل Dzjibriel of جبرائيل Dzjibrāʾiel) is een engel die bekend staat als de boodschapper van God. Hij is de engel die zowel de geboorte als de dood aankondigt. 
In schilderijen van de "Annunciatie" (aankondiging) heeft de engel Gabriël in zijn hand vaak witte lelies, als symbool van de maagdelijkheid van Maria en soms ook een bazuin, het symbool van de aankondiging van een belangrijke gebeurtenis.
Op iconen waarop de aartsengel Gabriël alleen wordt afgebeeld, heeft hij meestal een scepter in de hand als symbool van door God gegeven autoriteit.

Aartsengel Gabriël is de engel van geboorte en dood en werpt zich op als hoeder van de gevoeligen (KreeftSchorpioenVissen)
Gabriël wordt vereerd als patroonheilige van allerlei boodschappers zoals postbodes en filatelisten, daarnaast als beschermer van "moderne boodschappers" als radio, televisie en telefonie. 
U kunt aartsengel Gabriël oproepen als u zijn hulp wilt voor meer helderheid, zuiverheid, orde en discipline. De Aartsengel Gabriël essence is op energieniveau afgestemd op het bewustzijn dat bij Aartsengel Gabriël hoort. 
De Aartsengel Gabriël kaarten zijn een mooi instrument voor een engelen reading met de energie en wijsheid van Engel Gabriël. De Gabriël geurkaars en Gabriël wierook helpen om in de juiste sfeer te komen. 

Het werk van engel Gabriel is het scheppen van meer harmonie, schoonheid en zuiverheid op aarde. Hij helpt je bij het intuïtiever worden en bij het vinden van jouw eigen weg in het leven. Doe een beroep op zijn hulp als je voelt dat je gezuiverd wilt worden. Aartsengel Gabriël is ook de beschermengel bij de geboorte van een kind, dus je kunt zijn zegening ook inroepen voor alle pasgeborenen.

Seizoen: Herfst
Windrichting: West
Element: Water
Sterrenbeeld: KreeftSchorpioenVissen
Feestdag: 29 september

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje