Aartsengel Michaël producten

Michaël is de bekendste onder de engelen. Aartsengel Michaël (Sint-Michiel) komt voor in zowel het Oude als het Nieuwe Testament en ook in de Koran. Daarom heeft Michaël voor zowel Joden, Christenen als Moslims een heilige betekenis.
Onderaan deze pagina leest u meer informatie over Aartsengel Michaël.

 

 

Aartsengel Michaël

 

Michaël (de naam Michael betekent "Wie is als God") is de bekendste onder de engelen. Aartsengel Michaël komt voor in zowel het Oude als het Nieuwe Testament en ook in de Koran. Daarom heeft Michaël voor zowel Joden, Christenen en Moslims een heilige betekenis.
In het boek Daniël 10:13 wordt deze Aartsengel beschreven als "de voornaamste der vorsten en de beschermer van het vrome Israël".
Michaël is de patroon van de wapendragers, en vanwege zijn weegschaal ook die van de bakkers, de weegmeesters en de apothekers en verder van de ambulanciers, de artiesten, de bankiers, de stervenden, de kruideniers, de paramedici, de zieken, de armen, de zwaardsmeden, de ruiters, de soldaten, de politiemannen, de hoedenmakers, de blik- en tingieters, de wagenmakers, de radiomechanici, de snijders, de glazenmakers, de steenhouwers en de schilders.


Michaël wordt afgebeeld als engel (mens met vleugels) in ridderuitrusting, vaak met helm, (vlammend) zwaard, lans en schild; vaak doorboort hij met zijn lans of speer de draak (of duivel) onder hem. Bij andere gelegenheden is hij te zien met een weegschaal waarop hij de zielen weegt.

De Aartsengel Michaël kan opgeroepen worden voor alle zaken die te maken hebben met bescherming, carrière, sport, persoonlijke financiën, ambitie, bureaucratie, officiële zaken en de gezondheid van het fysieke lichaam.
Evenals Aartsengel Raphaël is hij een genezende engel.
Wanneer u de bescherming van Aartsengel Michaël aan wilt wenden dan kunt u bijvoorbeeld Michaël wierook of een Michaël kaars branden. 

Seizoen: Zomer
Windrichting: Zuid
Element: Vuur
Sterrenbeeld: Leeuw
Feestdag: 29 september


Feestdagen: 
25 april: Michaëls verschijning te Rome
8 mei: Michaëls verschijning op de Berg Gargano;[105]
17 juni: koptische kerk.[Liturgisch Woordenboek kol.1709]
6 september: Michaëls wonderen (oosterse kerk);
29 september: (katholieke kerk).
16 oktober: Michaëls verschijning Mont St-Michel.
8 november: oosterse kerk.
20 november: koptische kerk.[Liturgisch Woordenboek kol.1709]
Bron: Heiligen.net+
Zie ook: Beleven.org

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje