Jim Shore - Heartwood Creek

Jim Shore
Jim Shore is een Amerikaanse beeldend kunstenaar die zich voornamelijk laat inspireren door Amerikaanse en Europese (waaronder Nederlandse) folk art motieven. Zijn figuren worden gekenmerkt door de enorme kleurenrijkdom en de details. Met name de Jim Shore kerst collectie is prachtig (kerstengelen, kerststallen, kerstmannen, sneeuwpoppen en kerstboomhangers), maar ook de beeldjes voor de Valentijn, Pasen en de jaarrond beeldjes zijn ware kunstwerken.

De beeldjes
De sculpturen zijn vooral prachtig in de kerstperiode maar ook voor de Valentijn en Pasen heeft hij hele mooie figuren gemaakt. Daarnaast hebben we in 2013 een aantal artikelen uit de serie dierenfiguren toegevoegd. Mooie, kleine beeldjes, die even kleurrijk zijn als de bekende grote engelen en er daardoor ook zeker niet misstaan in de bestaande verzameling.

Het materiaal
Het materiaal waar de figuren van gemaakt zijn lijkt precies op hout maar is zogenaamd "stone resin" (gehard kunsthars). Dit is goed schoon te houden met een vochtige doek. De beeldjes zijn met de hand beschilderd.

Voor verzamelaars van de beeldjes
Jim Shore is ontzettend productief en elk jaar komen er daardoor heel veel nieuwe beeldjes uit. Gevolg hiervan is dat ontwerpen maar kort in het assortiment blijven. In tegenstelling tot de beeldjes van Willow Tree, blijven de meeste beeldjes van Jim Shore maar 1 jaar in productie. Ziet u een beeldje dat u mooi vindt, houd er dan rekening mee dat deze snel uitverkocht kan zijn en wacht niet te lang met beslissen!

 

De Vrolijke Engel is erkend wederverkoper van Jim Shore / Heartwood Creek® producten.

Het complete assortiment van de Europese importeur Enesco kan via De Vrolijke Engel besteld worden. Enesco heeft overigens niet elk artikel van de Amerikaanse exporteur Demdaco in het assortiment. Voor de overige beeldjes kunt u daardoor alleen buiten Europa terecht. 

We zijn een officiële Jim Shore winkel (alleen online) in Nederland (zie de website van Enesco voor alle verkooppunten in Nederland en België) maar het assortiment van Heartwood Creek, de merknaam waaronder Jim Shore werkt, is enorm groot. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek artikel van Heartwood Creek dat u niet in onze webshop kunt vinden, kunt u altijd even bij ons informeren of we dit artikel kunnen leveren, kijk hiervoor even op de contact pagina. We leveren elk artikel dat de Europese importeur (Enesco) in het assortiment heeft. Aangezien de artikelen uit Engeland geïmporteerd worden, is er sprake van een langere levertijd als de artikelen niet op voorraad zijn. Online beeldjes van Jim Shore kopen? U kunt bij De Vrolijke Engel terecht.

Jims Youtube kanaal: www.youtube.com/

Jims fansite: Circle of friends

Biografie Jim Shore: Jim Shore: wie is hij?

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »