Jim Shore Kerststallen en alternatieven voor de kerststal

De kerststallen van Jim Shore hebben hetzelfde kenmerkende kleuren- en lijnenspel als zijn overige beelden. Alle beeldjes in de stal zijn uiterst gedetailleerde kunstwerkjes en direct herkenbaar als zijnde "Jim Shore".

Heeft u geen plaats voor een kerststal of wilt u gewoon eens wat anders, kijk dan eens naar de kerst engelen en kerstmannen met afbeeldingen van het kerstverhaal op het gewaad, mooie hangers voor in de kerstboom. Dit zijn prachtige alternatieven voor de traditionele kerststallen.

Onderaan deze pagina geven wij wat meer informatie over Jim Shore Kerststallen.

De kerststallen van Jim Shore

Het materiaal waar de figuren van gemaakt zijn lijkt precies op hout maar is zogenaamd "stone resin" (gehard kunsthars). De beeldjes zijn zeer gedetailleerd gebeeldhouwd en (met de hand) beschilderd. Net als de overige beeldjes van Jim Shore, worden de meeste kerststallen maar 1 of enkele seizoenen geproduceerd, waardoor elke stal eigenlijk een limited edition is en de kans zeer klein is dat u deze ook bij iemand anders tegenkomt.

 

Complete stallen

In tegenstelling tot de Willow Tree kerststallen zijn de stallen van Jim Shore niet gemaakt om uit te breiden. U kiest een complete stal in een bepaalde stijl of prijsklasse.
U haalt hiermee een gedegen kunstwerk in huis dat waarschijnlijk van generatie op generatie over zal gaan.

 

De Heilige familie 

Er kunnen verschillende redenen zijn om geen complete kerststal aan te schaffen. Bijvoorbeeld bij gebrek aan ruimte, een klein budget, behoefte aan iets anders enzovoort. 
In dat geval kunt u bijvoorbeeld kiezen uit verschillende beeldjes van de Heilige Familie. Deze kunt u in een eigen stal of grot plaatsen. 

 

Alternatieven voor de kerststal

Wilt u een keer iets heel anders, heeft u niet veel ruimte of wilt u juist op andere plaatsen in huis kerstdecoratie plaatsen, dan kunt u bijvoorbeeld ook mooi kiezen voor kerstengelen of kerstmannen met een afbeelding van de Heilige Familie of op het gewaad, zoals deze prachtige Jim Shore Little town of Bethlehem.

 

Uw huis gezellig in stijl

Naast de kerststallen heeft Jim Shore nog veel meer artikelen om uw huis in stijl in de kerstsfeer te brengen: Kerstmannen, Sneeuwpoppen en kersthangers. Met enkele beeldjes en hangertjes hier en daar in de woonkamer of zelfs de rest van het huis, haalt u de kerst op verrassende en unieke wijze binnen.

 

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje