Christoffel

Heilige Christoffel

Heilige Christoffel, beschermheilige van de reizigers

Hier vindt u artikelen betreffende de Heilige Christoffel, de beschermheilige van de reizigers.

U heeft een ruime keuze uit sleutelhangers, muntjes en magneten!

Alle artikelen in deze categorie worden door ons (als extra service) ingepakt in mooie gekleurde organza zakjes. U kunt altijd een voorkeur voor kleuren zakjes aangeven! 

Onderaan deze pagina leest u de uitleg over de Heilige Christoffel.

 


De betekenis van Heilige Christoffel

De Heilige (of Sint) Christoffel is de beschermheilige van de reizigers. Christoffel (ook wel Sint Christoffel, Christopher, Christoforus of Christoffer genoemd), was een veerman zonder brug of boot.
Als reizigers de rivier wilden oversteken, droeg Christophorus hen naar de andere oever. En toch was die reuze sterke man haast nog te zwak om een bijzonder kind over de rivier te dragen.
Voor een uitgebreide beschrijving van het verhaal van Christoffel leest u Het verhaal van Christoffel

De artikelen met de afbeelding van St. Christoffel kunnen cadeau gegeven worden om iemand een veilige reis en behouden terugkomst te wensen. Vaak worden deze artikelen in de auto bevestigd. De muntjes worden soms in het stuur gemonteerd, de sleutelhangers kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor de autosleutels en de automagneten kunnen op elk metalen onderdeel van de auto bevestigd worden.

Uiteraard zijn de Christoffel artikelen niet alleen bedoeld voor automobilisten. Ook fietsers, voetgangers en reizigers per boot en vliegtuig kunnen wel een beetje bescherming gebruiken. Ook zij kunnen dus blij verrast worden met een cadeautje als bijvoorbeeld de muntjes (voor in de portemonnee), de sleutelhangers (die ook als tashanger gebruikt kunnen worden) of de geluksbuideltjes, die makkelijk in de koffer ingepakt kunnen worden.

De beschermengel van de reizigers is Raphaël, één van de bekendste aartsengelen.

 

 

Ons assortiment Heilige Christoffel

Webshop De Vrolijke Engel is een van de weinige webshops die Christoffel artikelen verkopen. Wij proberen onze voorraad altijd zo hoog mogelijk te houden, zodat wij snel en direct uit eigen voorraad kunnen leveren. 

Grofweg delen we het Christoffel assortiment als volgt in:

 

 

Heilige Christoffel artikelen bij De Vrolijke Engel

De Vrolijke Engel heeft een grote verscheidenheid aan Christoffel artikelen en van sommige hebben we een extra grote voorraad. Dit doen we omdat deze artikelen vaak cadeau gedaan worden als relatiegeschenk of bijvoorbeeld als bedankje voor vrijwilligers. Op een aantal van deze artikelen hebben we daarom ook een staffelkorting ingesteld: bij grotere hoeveelheden wordt een lagere prijs berekend. Dit wordt vermeld (en automatisch berekend) bij de desbetreffende artikelen

Alle Christoffel artikelen artikelen op deze pagina pakken wij als extra service gratis voor u in in leuke gekleurde organza zakjes! U kunt bij uw bestelling altijd een voorkeur voor kleuren zakjes doorgeven! 

De Vrolijke Engel heeft het keurmerk van Webwinkelkeur en heeft hier door de jaren heen een enorme hoeveelheid positieve reviews opgebouwd, wat de betrouwbaarheid van onze webshop bewijst.  

En u heeft de mogelijkheid om binnen 100 dagen uw bestelling te retourneren. Zie hiervoor ook onze pagina betreffende verzenden en retourneren.

Christoffel artikelen bestel je daarom online bij webshop De Vrolijke Engel.

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje