Verzenden & retourneren

Update levertijden: 

Momenteel hebben wij i.v.m. grote drukte in de webshop een zeer groot aantal bestellingen per dag te verwerken, waar wij bij deze iedereen ENORM voor willen bedanken!
Maar wij verzorgen alle bestellingen met heel veel liefde zelf, dus daar gaat zoals u begrijpt heel veel plezier, maar ook heel veel tijd in zitten. 
Houdt u daarom alstublieft rekening met een verwerkingstijd van 1 à 2 werkdagen. Dat betekent dat uw bestelling binnen 2 werkdagen verzonden wordt. Tarieven


Nederland

Brievenpost: €1,95 / €2,95 / €3,95 / €4,95 (afhankelijk van het gewicht en formaat)
Pakketpost: €5,95

 

België

€6,95

 

Let op: de verzendkosten die u tijdens het bestellen betaalt voor enveloppe post kunnen iets afwijken van de daadwerkelijke verzendkosten die gemaakt worden. Het kan zijn dat u iets minder verzendkosten betaalt dan het bedrag dat op de enveloppe vermeld staat, maar in de meeste gevallen zult u iets meer verzendkosten betalen dan het bedrag van het daadwerkelijke aantal postzegels. De reden hiervan is dat naast de kosten van de postzegels die we maken, wij ook kosten aan verzend- en verpakkingsmateriaal en arbeidskosten hebben. Tot slot is het bedrag dat u betaalt altijd inclusief BTW, maar wij moeten achteraf de BTW weer afdragen.
Daar komt bij dat de exacte verzendkosten niet enkel bepaald worden door het gewicht, maar door andere factoren zoals afmetingen, prijzen, etc. Daarom is en blijft het lastig om voor 1000+ artikelen precies het juiste gewicht in te stellen zodat het uiteindelijke verzendtarief net iets anders uit kan pakken dan het systeem zelf berekent.  
Wij hopen hierbij op uw begrip!  

Op het moment dat u de bestelling plaatst en de betaling afrondt, gaat u akkoord met de verzendkosten, ook als deze achteraf hoger dan wel lager zijn dan de verzendkosten die getoond worden op de bestelling.  
Daartegenover staat dat u bij ons altijd veilig winkelt, een goede klantenservice krijgt en u geen enkel risico loopt mocht er onverhoopt iets mis zijn met uw bestelling. 

 

Wij versturen uw pakket waarheen u maar wilt! 
Wilt u naar een ander land dan Nederland of Belgie laten versturen, neemt u dan alstublieft even contact met ons op. We zullen na overleg met u dan de bestelling handmatig aanmaken met de juiste verzendkosten.

 

terug naar boven 

Levertijd

Let op: Zie het blauwe kader bovenaan deze pagina voor een update over de huidige levertijd!

Bestellingen die op werkdagen vóór 11.00 uur geplaatst en betaald zijn, worden dezelfde dag verzonden. Bestellingen die in het weekend geplaatst (en betaald) zijn, worden op maandag verzonden. 
Belangrijk: In drukke periodes of door bijzondere omstandigheden kan hiervan afgeweken worden. Indien dit zo is zullen wij dit altijd vermelden. In dat geval staat er bovenaan deze pagina een blauw kader met de actuele informatie. De informatie in het blauwe kader is op dat moment leidend. 

Belangrijk: Hoewel we wel kunnen garanderen dat wij uw bestelling op tijd verzenden, kunnen wij helaas geen garantie geven over het bezorgen/afleveren. Zeker nu door de grote online drukte bij PostNL door de Corona crisis, maar ook door drukte bij PostNL tijdens de feestdagen, weersomstandigheden zoals gladheid, etc. kan het voorkomen dat een pakket vertraging heeft. Hier kunnen wij als webshop helaas niets aan doen. Vanaf het moment dat wij een pakket afgeven bij PostNL zijn wij voor de daadwerkelijk bezorging/aflevering afhankelijk van PostNL.
Indien PostNL vertraging heeft, kan het voorkomen dat een bestelling er langer over doet. Indien u een specifieke afleverdag aangegeven heeft, zullen we het pakket op de juiste dag verzenden. Wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor een eventuele vertraging bij PostNL. 
Bij een te late levering, kunt u uiteraard altijd het artikel retour sturen. Wij storten dan het aankoopbedrag van het artikel op uw rekening terug. Indien u de gehele bestelling retourneert storten wij ook de verzendkosten terug. 

 

terug naar boven 

Afhalen bij een PostNL afhaal locatie


Bent u overdag niet thuis of wilt u uw bestelling liever ophalen wanneer het u zelf uitkomt? Kiest u dan voor de optie "afhalen bij een PostNL locatie". U krijgt na het invullen van uw adresgegevens een keuze tussen de verschillende dichtstbijzijnde PostNL afhaallocaties. Kies het afhaalpunt dat u het beste uitkomt.
Ophalen bij een postkantoor is enkel mogelijk voor bestellingen binnen Nederland en enkel voor bestellingen die via pakketpost verstuurd worden. Indien u een bestelling plaatst die via enveloppe post verstuurd wordt zal deze optie niet in de checkout (afrekenen) zichtbaar zijn. Dit omdat enveloppe post niet bij PostNL afhaallocaties bezorgd mogen worden. 
Let er op dat u een geldig legitimatiebewijs meeneemt wanneer u het pakketje afhaalt! 

BELANGRIJK: HAAL UW PAKKET BINNEN 7 DAGEN AF!

De termijn om een pakket van een PostNL locatie op te halen is door PostNL verkort van 14 naar 7 dagen. Zorg ervoor dat u binnen 7 dagen uw pakket ophaalt. Indien een pakket na 7 dagen niet opgehaald is, wordt deze door PostNL retour gestuurd. De retourkosten zijn in dit geval voor de klant. Op het moment dat het pakket bij ons retour aankomt storten wij het bedrag van de retourgekomen artikelen minus het bedrag van €5,95 terug op uw rekening. 
Wilt u de bestelling toch nog ontvangen, dan dient u de bestelling opnieuw via onze site te plaatsen inclusief de nieuwe verzendkosten. Bespaar uzelf dus de moeite én de extra kosten en haal het pakket op tijd op! 
Heeft u binnen 3 dagen nog geen mail ontvangen dat het pakket onderweg is of opgehaald kan worden bij de afhaal locatie? Check dan voor de zekerheid uw spambox of de mail daarin terecht is gekomen of neem even contact met ons op. Wij kunnen dan zien waar het pakket zich bevindt en of het al klaar ligt om opgehaald te worden. 
 

terug naar boven 

Retourneren


Bij De Vrolijke Engel heeft u het recht uw bestelling tot maar liefst 100 dagen na ontvangst van uw bestelling zonder opgave van reden te annuleren!
U krijgt indien u de gehele bestelling retourneert, het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na retournering gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

Indien u een bestelling gedeeltelijk retourneert krijgt u het bedrag van de geretourneerde artikelen gecrediteerd.

Let op: de kosten voor cadeauverpakking worden niet vergoed bij een retournering.
De reden hiervan is dat een cadeauverpakking op maat gemaakt wordt, voor iedere bestelling opnieuw. De cadeauverpakking valt in dit geval onder "maatwerk" en maatwerk hoeft niet vergoed te worden.
De cadeauverpakking kan namelijk niet opnieuw gebruikt worden, ook niet als een artikel met de cadeauverpakking intact geretourneerd wordt. Omdat zowel de kosten van het cadeaupapier als de tijd van het maken van het cadeau "kwijt" zijn, worden de kosten van cadeauverpakking niet vergoed bij retourneren. 
Voorbeeld: U koopt een Willow Tree beeldje van €24,95 met €1,50 cadeauverpakking en €0,50 voor een tekstkaartje dan is het totaalbedrag (inclusief €5,95 verzendkosten) €32,90. Als u de bestelling retourneert ontvangt u van ons €30,90 terug: €24,95 voor het beeldje en €5,95 verzendkosten. Belangrijk:
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking binnen 14 dagen na annulering aan De Vrolijke Engel geretourneerd worden.
Voorbeeld: koopt u een Willow Tree of Jim Shore beeldje, dan wordt deze geleverd in een origineel, bijbehorend Willow Tree/Jim Shore doosje. Deze verpakking is onderdeel van het geheel als artikel. Indien u retourneert dient ook deze verpakking in originele staat geretourneerd te worden. Indien de verpakking ontbreekt of niet in nieuwstaat verkeerd, heeft dit gevolgen voor een eventuele (door)verkoop. In dit geval kunnen we de vermindering van waarde inhouden op het terug te storten bedrag.  

Indien u een bestelling geheel of gedeeltelijk wilt annuleren kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, via telefoon of via email.  

Stuur nooit artikelen retour zonder overleg met ons!
Voordat u iets retourneert moet u altijd eerst contact met ons opnemen. Wij vergoeden geen verzendkosten indien u zonder overleg iets retour stuurt. 

Het risico van het retourneren van een bestelling ligt bij de klant.
Het risico van het versturen van uw bestelling van onze webshop naar u toe ligt altijd bij De Vrolijke Engel. Dat betekent dat De Vrolijke Engel er zorg voor moet dragen dat uw bestelling bij u aankomt. Bij geen levering of beschadiging (bijvoorbeeld door een fout van PostNL) zijn wij verantwoordelijk dat uw bestelling alsnog in goede staat bij u bezorgd wordt. Dat is het voordeel voor u van het bestellen bij een webshop die aangesloten is bij een keurmerk.
Echter, het risico van het retourneren van een bestelling ligt bij de klant. Dat betekent dat wij als webshop niet verantwoordelijk zijn bij beschadiging of verlies van uw retourpakket tijdens het transport terug naar ons. 
Tip: Retourneert u een pakket en wilt u er zeker van zijn dat het vergoed wordt? Kies dan bijvoorbeeld voor verzekerd verzenden. Dit kost (afhankelijk van het retourpakket) ca. €0,60 - €1,50 extra, maar daarmee heeft u extra zekerheid!

Meer informatie kunt u vinden op onze pagina Herroepingsrecht.


terug naar boven

 

 

Nieuw: gratis retourneren via PayPal 


U kent het vast wel: u heeft online een product gekocht, maar eenmaal in huis bent u er toch niet helemaal tevreden over. Het liefst zou u het terug willen sturen, maar de hoge retourkosten houden u tegen. Heeft u uw bestelling met PayPal betaald? In dat geval kunt u een beroep doen op de Retourkosten Vergoeding van PayPal.
Per kalenderjaar kunt u maximaal 12 zendingen gratis retourneren. Na goedkeuring van de retourkosten worden deze binnen 5 werkdagen op de PayPal rekening teruggestort.
Om gebruik te kunnen maken van deze service dient u deze éénmalig GRATIS te activeren. Het kost u niks, maar u bespaart er wel geld mee! 

Voor alle uitleg en de algemene voorwaarden klikt u op onderstaande afbeelding of gaat u naar https://www.paypal.nl/retour

Gratis retour via PayPal

 

Let op: gratis retourneren wordt aangeboden door Paypal, niet door webshop De Vrolijke Engel. Het terug ontvangen van de retourkosten gaat dus geheel via Paypal, niet via ons. 

 

terug naar boven

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »