Wegens verhuizing zijn wij helaas tijdelijk gesloten

Verzenden & retourneren

 Tarieven


Nederland

€3,95
Gratis verzending vanaf €75,00!

 

België

€6,95
Gratis verzending vanaf €90,00!

Let op: door recente nieuwe wetgeving is het niet meer toegestaan om goederen vanuit Nederland naar andere landen per enveloppe post te versturen. Alle goederen dienen als pakketpost verstuurd te worden. 

Daarom zijn wij genoodzaakt om 1 vast tarief (pakketpost tarief) naar het buitenland te hanteren. Wij hopen hierbij op uw begrip. 

Duitsland

€7,95

Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Spanje, Italië, Luxemburg, UK

€12,50

 

Verder versturen wij uw pakket waarheen u maar wilt! 
Wilt u naar een ander land dan bovenstaande landen laten versturen, neemt u dan alstublieft even contact met ons op. We zullen na overleg met u dan de bestelling handmatig aanmaken met de juiste verzendkosten.


Vraag: Waarom betaal ik voor enveloppe post meer dan de postzegels daadwerkelijk kosten? 
Dit is een goede vraag, die we gelukkig zelden, maar een enkele keer gesteld krijgen. We willen dit graag voor u toelichten. 
Verzendkosten zijn altijd een vervelend punt, niet alleen voor de klant, maar ook voor de webshop zelf. We hebben in de afgelopen 6 jaar heel veel verschillende tarieven en mogelijkheden uitgeprobeerd, om tot een zo goed mogelijke tussenweg voor zowel de klant als voor onszelf te komen. Op dit moment is de gulden middenweg een vast tarief per bestelling, zowel voor pakketpost als voor brievenpost. Op deze manier is het direct duidelijk waar u aan toe bent. 
Voor een kleine bestelling die via brievenbuspost verstuurd kan worden betaalt u wellicht iets meer dan de daadwerkelijke kosten, maar voor het grootste deel van de bestellingen (bestellingen die als pakket verstuurd worden) betaalt u weer minder dan de daadwerkelijke kosten, daar betaalt De Vrolijke Engel altijd een deel aan mee. 
Het is uiteraard aan uzelf of u akkoord gaat met de verzendkosten of niet. Indien u een bestelling plaatst gaat u automatisch akkoord met de verzendkosten. "Teveel" betaalde verzendkosten worden daarom niet teruggestort. Simpelweg omdat we "te weinig" betaalde verzendkosten ook niet terugvragen.
Wij proberen altijd zo eerlijk en transparant mogelijk te zijn, daarom staan de verzendkosten op diverse plekken op onze site aangegeven.


Maar ergens anders hoef ik géén verzendkosten te betalen... 
Wij realiseren ons dat er webshops zijn die lagere of zelfs geen verzendkosten hanteren. Houd er wel rekening mee dat 'gratis' in veel gevallen niet ook echt 'gratis' is. Veel webshops rekenen geen verzendkosten, maar berekenen deze kosten op één of andere manier door in de productprijs. Hierdoor lijken de verzendkosten in eerste instantie gratis, maar ben je, indien je meerdere artikelen bestelt, vaak ongemerkt alsnog duurder uit. 

Waarom doet De Vrolijke Engel pas boven €75,00 aan gratis verzending? 
Om eerlijk te zijn..... omdat wij er van overtuigd zijn dat een aankoop bij De Vrolijke Engel het waard is! Wij bieden kwaliteit, wij staan 7 dagen per week en (bijna) 24 uur per dag voor onze klanten klaar, en wij hebben een uitstekende klantenservice. En nee, dat zeggen wij niet zelf, dat zeggen onze klanten in meer dan 2000 (!) positieve (geverifieërde) reviews. Daarnaast hebben wij een no-nonsense niet-goed-geld-terug garantie, u loopt bij De Vrolijke Engel geen enkel risico! Wij proberen op alle mogelijke manieren onze klanten een positieve winkelervaring te bieden, en mocht er onverhoopt toch iets mis gaan dan lossen we dat altijd op! En dát is voor heel veel mensen (gelukkig) toch net wat belangrijker dan die paar euro extra verzendkosten. 

Indien u vragen hierover heeft kunt u uiteraard altijd even contact met ons opnemen!

terug naar boven

 Levertijd

Bestellingen die op werkdagen vóór 13.00 uur geplaatst en betaald zijn, worden dezelfde dag verzonden. Bestellingen die in het weekend geplaatst (en betaald) zijn, worden op maandag verzonden. 

Let op: Door grote drukte door veel online bestellingen en de huidige Corona maatregelen is het drukker bij PostNL. Hierdoor kan uw bestelling er langer over doen dan normaal. De gemiddelde vertraging is op dit moment 0-2 dagen. Veel bestellingen worden zonder vertraging bezorgd, maar sommige bestellingen kunnen er gemiddeld 2 dagen langer over doen. Houd hier rekening mee en bestel op tijd indien u een artikel op tijd nodig heeft.

Belangrijk: Hoewel we wel kunnen garanderen dat wij uw bestelling op tijd verzenden, kunnen wij helaas geen garantie geven over het bezorgen/afleveren. In "99 van de 100 gevallen" gaat het goed, maar het kan (door drukte bij PostNL, feestdagen, weersomstandigheden zoals gladheid, etc) voorkomen dat een pakket vertraging heeft. Hier kunnen wij als webshop helaas niets aan doen. Vanaf het moment dat wij een pakket afgeven bij PostNL zijn wij voor de daadwerkelijk bezorging/aflevering afhankelijk van PostNL.
Indien PostNL vertraging heeft, kan het voorkomen dat een bestelling er langer over doet. Indien u een specifieke afleverdag aangegeven heeft, zullen we het pakket op de juiste dag verzenden. Wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor een eventuele vertraging bij PostNL. 
Bij een te late levering, kunt u uiteraard altijd het artikel retour sturen. Wij storten dan het aankoopbedrag van het artikel op uw rekening terug. Indien u de gehele bestelling retourneert storten wij ook de verzendkosten terug. De kosten voor het retour sturen worden niet door ons vergoed, deze zijn voor rekening van de klant.  

 

terug naar boven
Kiezen voor een PostNL afhaal locatie


Bent u overdag niet thuis of wilt u uw bestelling liever ophalen wanneer het u zelf uitkomt? Kiest u dan voor de optie "afhalen bij een PostNL locatie". U krijgt na het invullen van uw adresgegevens een keuze tussen de verschillende dichtstbijzijnde PostNL afhaallocaties. Kies het afhaalpunt dat u het beste uitkomt.

Let er op dat u een geldig legitimatiebewijs meeneemt wanneer u het pakketje afhaalt. 

Belangrijk om te weten: De termijn om een pakket af te halen is per 1 september 2019 door PostNL verkort van 14 dagen naar 7 dagen.

Zorg ervoor dat u binnen deze 7 dagen uw pakket ophaalt. Indien een pakket na 7 dagen niet opgehaald is, wordt deze door PostNL retour gestuurd. De retourkosten zijn in dit geval voor de klant. Op het moment dat het pakket bij ons retour aankomt storten wij het bedrag van de retourgekomen artikelen minus het bedrag van €3,95 terug op uw rekening. 
Wilt u de bestelling toch nog ontvangen, dan dient u de bestelling opnieuw via onze site te plaatsen.


terug naar boven

 Retourneren


Bij De Vrolijke Engel heeft u het recht uw bestelling tot maar liefst 100 dagen na ontvangst van uw bestelling zonder opgave van reden te annuleren!
U krijgt indien u de gehele bestelling retourneert, het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na retournering gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

Indien u een bestelling gedeeltelijk retourneert krijgt u het bedrag van de geretourneerde artikelen gecrediteerd.

Belangrijk:
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking binnen 14 dagen na annulering aan De Vrolijke Engel geretourneerd worden.
Voorbeeld: koopt u een Willow Tree of Jim Shore beeldje, dan wordt deze geleverd in een origineel, bijbehorend Willow Tree/Jim Shore doosje. Deze verpakking is onderdeel van het geheel als artikel. Indien u retourneert dient ook deze verpakking in originele staat geretourneerd te worden. Indien de verpakking ontbreekt of niet in nieuwstaat verkeerd, heeft dit gevolgen voor een eventuele (door)verkoop. In dit geval kunnen we de vermindering van waarde inhouden op het terug te storten bedrag.  

Indien u een bestelling geheel of gedeeltelijk wilt annuleren kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, via telefoon of via email.  

Stuur nooit artikelen retour zonder overleg met ons!
Voordat u iets retourneert moet u altijd eerst contact met ons opnemen. Wij vergoeden geen verzendkosten indien u zonder overleg iets retour stuurt. 

Het risico van het retourneren van een bestelling ligt bij de klant.
Het risico van het versturen van uw bestelling van onze webshop naar u toe ligt altijd bij De Vrolijke Engel. Dat betekent dat De Vrolijke Engel er zorg voor moet dragen dat uw bestelling bij u aankomt. Bij geen levering of beschadiging (bijvoorbeeld door een fout van PostNL) zijn wij verantwoordelijk dat uw bestelling alsnog in goede staat bij u bezorgd wordt. Dat is het voordeel voor u van het bestellen bij een webshop die aangesloten is bij een keurmerk.
Echter, het risico van het retourneren van een bestelling ligt bij de klant. Dat betekent dat wij als webshop niet verantwoordelijk zijn bij beschadiging of verlies van uw retourpakket tijdens het transport terug naar ons. 
Tip: Retourneert u een pakket en wilt u er zeker van zijn dat het vergoed wordt? Kies dan bijvoorbeeld voor verzekerd verzenden. Dit kost (afhankelijk van het retourpakket) ca. €0,60 - €1,50 extra, maar daarmee heeft u extra zekerheid!

 

Meer informatie kunt u vinden op onze pagina Herroepingsrecht.


Nieuw: gratis retourneren via PayPal 


U kent het vast wel: u heeft online een product gekocht, maar eenmaal in huis bent u er toch niet helemaal tevreden over. Het liefst zou u het terug willen sturen, maar de hoge retourkosten houden u tegen. Heeft u uw bestelling met PayPal betaald? In dat geval kunt u een beroep doen op de Retourkosten Vergoeding van PayPal.

Per kalenderjaar kunt u maximaal 12 zendingen gratis retourneren. Na goedkeuring van de retourkosten worden deze binnen 5 werkdagen op de PayPal rekening teruggestort.
Om gebruik te kunnen maken van deze service dient u deze éénmalig GRATIS te activeren. Het kost u niks, maar u bespaart er wel geld mee! 

Voor alle uitleg en de algemene voorwaarden klikt u op onderstaande afbeelding of gaat u naar https://www.paypal.nl/retour  

Gratis retour via PayPal

 

Let op: gratis retourneren wordt aangeboden door Paypal, niet door webshop De Vrolijke Engel. Het terug ontvangen van de retourkosten gaat dus geheel via Paypal, niet via ons. 

 

terug naar boven

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »