Webwinkelkeur: échte productreviews

 

Wat houdt "echte productreviews" in? 


In het kort:

We vinden het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven over onze producten en service. Onze beoordelingen worden daarom, onpartijdig, beheerd door WebwinkelKeur.

Webwinkelkeur heeft maatregelen getroffen om de echtheid van reviews te garanderen. Welke maatregelen dit zijn lees je hier.

Onze klanten worden niet beloond voor het schrijven van reviews. Er worden geen kortingen of andere cadeautjes gegeven.


En iets minder kort:
Je loopt langs een winkel en in de etalage en zie je leuke artikelen uitgestald. Je loopt naar binnen en bekijkt wat spullen. Je pakt een mooie vaas op om het goed rondom te bekijken. Je pakt een zeepje om eraan te ruiken en je past in een pashokje een leuke trui of broek om te zien hoe hij staat. Alles om er zeker van te zijn dat je het juiste koopt en later geen spijt van je aankoop krijgt. Je wilt immers weten wat je koopt!

Een webshop heeft ook een etalage, alle artikelen staan netjes "uitgestald" met mooie productfoto's en product omschrijvingen. Maar daar stopt het. Je kunt geen artikelen oppakken, rondom bekijken, eraan ruiken of passen. Je kunt dus enkel afgaan op wat de webshop via fotootjes en omschrijvingen laat zien. 
De Vrolijke Engel doet er alles aan om het assortiment zo goed mogelijk weer te geven. Wij zorgen voor duidelijke foto's en eerlijke product omschrijvingen. We maken het niet "mooier" dan het is. Daar heeft u als klant niks aan, en daar hebben wij ook niks aan. Wij willen tevreden klanten die blij zijn met wat ze ontvangen. Wij zijn daarom ook enorm trots op het feit dat wij zo weinig retouren hebben! 

 


Maar kun je dan alleen afgaan op wat een webshop je vertelt?

Nee, gelukkig niet! 
Onmisbaar voor een webshop zijn product beoordelingen. Veel webshops maken gebruik van klant beoordelingen; ervaringen van mensen met bepaalde artikelen die zij gekocht hebben.
Een webshop kan u wel vertellen dat een artikel erg mooi of handig is, maar zeg zelf... diezelfde webshop hoopt stiekem natuurlijk een klein beetje dat u dat artikel bij hen koopt. Daarom vertrouwen veel mensen tegenwoordig meer op product beoordelingen van andere klanten dan op product omschrijvingen van een webshop. En wij geven u groot gelijk! 

Maar helaas hoor je steeds vaker dat "eerlijke" klant beoordelingen niet altijd even "eerlijk" zijn. Veel reviews worden onder valse namen door fabrikanten of webshops zelf geschreven. Omdat niet te zien is of een review echt is of niet, is het steeds lastiger om op product beoordelingen te vertrouwen. 
Tegenwoordig is het plaatsen van nepreviews (of het op een oneerlijke manier verkrijgen van reviews) bij wet verboden. Hier wordt steeds meer en strenger op gecontroleerd, webshops die zich hier schuldig aan maken kunnen het risico lopen hoge boetes te krijgen. En dat is een goede zaak. Reviews zijn namelijk een prachtig hulpmiddel om klanten te helpen een goede keuze te maken. Maar worden ze op een verkeerde (oneerlijke) manier gebruikt, dan werken ze juist averechts. En dat is géén goede zaak! 
 

 

Eerlijke reviews

De Vrolijke Engel heeft eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Daarom vindt u op onze site enkel échte beoordelingen. Voor onze webshop beoordelingen én onze product beoordelingen maken wij gebruik van webwinkelkeur. Door dit keurmerk weet u dat iedere beoordeling geplaatst is door klanten van ons. Enkel na een bestelling kan een beoordeling geplaatst worden. 
Wij accepteren ook géén reviews van leveranciers of groothandels. Ook halen wij geen reviews binnen "van buitenaf" (van andere websites) zoals op grote verkoopplatformen wel eens te zien is.

Wij koppelen het plaatsen van een review ook niet aan een beloning zoals een kortingscode, gratis verzendkosten bij een volgende bestelling, etc. Ook verloten wij geen waardebonnen of prijzen onder alle ingezonden reviews. Wij willen dat klanten gewoon zo eerlijk mogelijke reviews plaatsen, ook als dit betekent dat er wellicht een keer een minder mooie review tussen zit. Want geloof het of niet, we hebben liever eerlijke reviews die wellicht verbeterpunten aan het licht brengen (héél belangrijk voor een webshop!) dan niet oprechte reviews die alleen maar roepen hoe prachtig en geweldig alles is.... alhoewel het laatste is natuurlijk wel heel erg fijn is, mits het oprecht is!

 

 

Oude(re) reviews

Het softwaresysteem van onze host stelt een maximum aantal reviews van 50 reviews per artikel. 
Heeft een artikel 50 reviews gekregen, dan worden reviews die vanaf dat moment gegeven worden niet gesynchroniseerd, wat betekent dat deze niet worden getoond. Dat zou niet goed zijn, want juist nieuwe(re) reviews kunnen een goed actueel beeld van een artikel geven. 
Om reviews zo eerlijk en actueel mogelijk te houden, zorgen we ervoor dat steeds de oudste reviews verwijderd worden. We verwijderen dus niet willekeurig reviews, we verwijderen ook geen reviews op basis van het aantal sterren, we verwijderen enkel reviews op basis van de datum.
Heeft een artikel het maximum van 50 reviews behaald, dan verwijderen we bijvoorbeeld de oudste 5 reviews zodat er weer 5 nieuwe reviews geplaatst kunnen worden. 

 

Meer dan 4500 reviews met gemiddeld een 9,8!

En wij mogen onszelf heel gelukkig prijzen met alle prachtige reviews die we in de loop der tijd op deze manier verzameld hebben. Op onze review pagina van webwinkelkeur staan enkel geverifieerde reviews en de prachtige score van een 9,8 uit (tijdens dit schrijven) 4815 reviews geeft u hopelijk een goed beeld van de tijd, liefde en aandacht die we in onze webshop, klanten en bestellingen overbrengen. 

 

 

Tot slot:

Iedere beoordeling wordt (mits deze geen opzettelijke -of in een enkel geval onopzettelijke- onwaarheden bevat) op onze site geplaatst, ook wanneer deze níet positief is. Wij houden geen reviews achter. Eerlijk duurt het langst... 

 

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje