Aartsengel Uriël

Uriël (ook wel bekend als Zuriël) is een van de aartsengelen van het christendom en het jodendom en staat bekend als de Engel van het licht.
Aartsengel Uriël helpt je om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Ook wordt hij gezien als de engel van literatuur en muziek.
Onderaan deze pagina geven wij u graag meer informatie over Aartsengel Uriël.

Aartsengel Uriël


Uriël (ook wel bekend als Zuriël) is een van de aartsengelen van het christendom en het jodendom en staat bekend als de Engel van het licht.
De Hebreeuwse naam Uriël (אוּרִיאֵל) betekent ‘licht van God’, ‘mijn licht is God’, of 'God is licht'.


Uriël wordt vaak gezien als cherubijn aan de poort van de tuin van Eden, een engel met een brandend zwaard, of de engel die over "onweer en de terreur waakt". Ook staat hij beschreven als wachter aan de poort van de Hel en waarschuwt hij voor rampen.
Tegenwoordig wordt Uriël in de angelologie gezien als een serafijn, cherubijn, regent van de zon, vlam van God, engel van de Heilige Geest, waker over het dodenrijk of aartsengel van de redding.


Aartsengel Uriël helpt je om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Hij is de engel voor creativiteit, gesprekken, leren, school en examens, schrijven, inzichten en alchemie. Ook wordt hij gezien als de engel van literatuur en muziek.
Het branden van Uriël wierook of een Uriël kaars kan helpen om in contact te komen met de energie waar Uriël voor staat. 


Seizoen: Winter
Windrichting: Noord
Element: Aarde
Sterrenbeeld: StierMaagdSteenbok.

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje