Aartsengel Uriël

Uriël (ook wel bekend als Zuriël) is een van de aartsengelen van het christendom en het jodendom en staat bekend als de Engel van het licht. De Hebreeuwse naam Uriël (אוּרִיאֵל) betekent ‘licht van God’, ‘mijn licht is God’, of 'God is licht'. Sommige bronnen spreken over "vuur" in plaats van "licht".
Uriël wordt vaak gezien als cherubijn "aan de poort van de tuin van Eden, met een brandend zwaard" of de engel die over  "onweer en de terreur waakt". Ook staat hij beschreven als wachter aan de poort van de Hel en waarschuwt hij voor rampen.
Tegenwoordig wordt Uriël in de angelologie gezien als een serafijn, cherubijn, regent van de zon, vlam van God, engel van de Heilige Geest, waker over het dodenrijk of aartsengel van de redding.
Bronnen: Wikipedia en engelenboek.nl

Uriël helpt je om in contact te komen met je innerlijke wijsheid, hij is de engel voor creativiteit, gesprekken, leren, school en examens, schrijven, inzichten en Alchemie. Ook wordt hij gezien als de engel van literatuur en muziek (The Angel of Music and Poetry).

Element: Aarde, Windrichting: Noord (soms andere), Seizoen: Zomer, Kleur: Wit, Sterrenbeeld: Stier, Maagd, Steenbok.

Feestdag: 29 september

Geen producten gevonden...
U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »