Uitleg en toelichting categorieën en artikelen

De Lotus

De Lotus


De Lotusbloem staat symbool van transformatie van duisternis naar licht, van onwetendheid naar inzicht. Maar ook voor zuiverheid, puurheid en bescherming. Hoe zit het precies met deze prachtige, bijzondere bloem en waarom is deze zo belangrijk in zoveel culturen over de hele wereld? Wij zetten het in dit blog allemaal voor u op een rijtje.

De regenboog

  • Geplaatst op
  • Door De Vrolijke Engel
  • 2
De  regenboog

De regenboog

De regenboog is een prachtig verschijnsel in de lucht die in de loop der tijd diverse symbolische betekenissen heeft gekregen. Ongrijpbaar, fantasievol, kleurig, hoopvol, het zijn allemaal termen die genoemd worden wanneer het om de regenboog gaat. Niet verwonderlijk, want zo snel als de regenboog kan verschijnen, zo snel kan hij ook weer verdwenen zijn. En vaak is een regenboog maar lastig of vaag te zien. Extra bijzonder is het dan ook als een regenboog in zijn volle glorie met heldere en duidelijke kleuren te zien is.
De pot met goud aan het eind van de regenboog, het genadeverbond na de bijbelse zondvloed, de rainbow bridge, het zijn allemaal belangrijke verhalen die in de loop der tijd met de regenboog verbonden zijn.
We hebben de verschillende verhalen en symbolieken over de regenboog voor u uitgezocht en op een rijtje gezet.

Cadeauverpakkingen

Cadeauverpakkingen

Een cadeautje uitzoeken is altijd leuk! Maar nóg leuker is om van dat cadeautje ook echt een geschenk te maken! Maar ik koop het online, dus geen 'gesprek' aan de toonbank. Hoe weten ze nou hoe ik het cadeautje ingepakt wil hebben? Het is namelijk voor een heel speciaal iemand die door een hele moeilijke periode gaat en het moet wel een beetje passend ingepakt worden. Hoe moet dat nu?

De Vlinder

 De Vlinder

De vlinder: symbool van transformatie en transcedentie.

De vlinder staat bekend als hét symbool voor transformatie. De vlinder wordt vaak gezien als boodschapper, die een teken van onze dierbare overledenen geeft.
Wat is het toch aan dit fragiele, maar prachtige insect dat ons zo sterk doet denken aan de vergankelijkheid van het leven en de transformatie naar onsterfelijkheid?
We hebben een aantal aspecten van de symboliek van de vlinder voor u uitgezocht.

Klavertje Vier

Klavertje Vier

Als je het hebt over universele gelukssymbolen, dan zullen de meeste mensen al snel denken aan een klavertje vier. Vind je een klavertje vier, dan brengt hij geluk.
Hoe zit het toch precies met dat klavertje vier?
We hebben het één en ander voor u uitgezocht over de oorsprong van dit al van oudsher bekende gelukssymbool.

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje