- Handleiding ashangertje vullen

- Handleiding ashangertje vullen

Hoe vul je een assieraad? De Vrolijke Engel heeft verschillende assieraden en overige ashouders in het assortiment. Hiervoor kunnen ook vulsetjes geleverd worden. Hieronder volgt een beschrijving voor het vullen van uw ashouder.

Ashangertje / assieraad vullen:


Zorg dat u op een schone, platte ondergrond werkt. 
Leg allereerst een vel papier neer waar u gaat werken. Mocht u straks wat as "morsen" dan kunt het via het papier weer ergens in gieten, zo gaat er geen as verloren!

1) Draai het dopje of schroefje van het ashangertje los.

2) Pak het meegeleverde trechtertje en plaats dit in de opening van het hangertje.

3) Giet nu een klein beetje as voorzichting via het trechtertje in het ashangertje. 
Mocht er wat as op het vel papier terecht gekomen zijn, dan kunt u het papier voorzichtig vouwen zodat u de as makkelijk terug kunt gieten in het bakje of zakje waar het in zat. Zo gaat er geen as verloren.

4) Druk de as in het hangertje aan met het bijgeleverde staafje.

5) Controleer of er geen as aan de schroefdraad zit. Als dit zo is kunt u het met een klein kwastje wegvegen.

6) Als de schroefdraad schoon is plaatst u het dopje of schroefje terug, ZONDER lijm! Dit is om te controleren of het dopje/schroefje goed terug geplaatst kan worden en dat er geen as in de weg zit. Mocht het dopje/schroefje niet goed vastdraaien dan zit er waarschijnlijk toch iets van de as op, veeg dit dan met een kwastje goed schoon.

7) Als het zonder problemen sluit, haalt u het dopje/schroefje er weer af en plaatst u een klein beetje van de meegeleverde lijm in het binnenste schroefdraad (dus niet aan de schroefdraad die aan de buitenkant zit, maar aan de schroefdraad die aan de binnenkant komt, zo voorkom je dat er straks lijm aan de buitenkant te zien is)

8) Zodra de lijm erop zit schroeft u direct de ashanger weer aan elkaar! Wacht hier niet te lang mee want de lijm wordt snel hard. Draai het dopje/schroefje in één keer goed vast, zodat het goed dicht zit voordat de lijm droog is.

Let op: wanneer het een ashangertje met een dopje is die aan een ketting komt te hangen, zorg er dan voor dat het oogje tot aan de juiste positie gedraaid wordt zodat het mooi aan de ketting komt te hangen. Als het oogje niet in lijn met de ketting hangt, zal het ashangertje minder mooi om de nek hangen.

9) Verwijder overtollige lijm direct om vlekken te voorkomen.

10) Zit alles goed vast? Maak het sieraad dan niet meer los!


Let op: houd altijd een klein beetje as achter (op een plekje waar u het wilt bewaren) 
Mocht u het hangertje verliezen of mocht het worden gestolen dan kunt u altijd met het overgebleven as een nieuw sieraad vullen.


Wilt u 100% zekerheid hebben dat het assieraad niet meer open kan gaan? 
Dan adviseren wij u om het sieraad te laten verlijmen of solderen door uw juwelier. De juwelier kan u meer vertellen over de kosten en mogelijkheden.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje