Uitleg huisreiniging (smudge)

Zuiver je huis en jezelf met het gebruik van oeroude rituelen.

Afbeelding witte salieHet zuiveren van elke vorm van psychische of energetische blokkades (clusters), opent de weg voor positieve en ´nieuwe energie´. Een dergelijk schoonmaak proces hoeft niet plaats te vinden op een speciale tijd van het jaar zoals de voorjaar schoonmaak.

Veel mensen vinden het erg prettig om deze rituele reiniging van hun huis regelmatig uit te voeren. Maar niet alleen woonhuizen, ook winkels en alle behandel ruimten komen voor een regelmatige reiniging in aanmerking en vooral ook niet te vergeten de mensen die er werken. Deze oude methoden zijn ondanks alle moderne ontwikkelingen nog steeds zeer krachtige methoden om "de lucht te klaren".
Een reinigingsritueel kan uitgevoerd worden op verschillende manieren en met verschillende voorwerpen en producten. Denk hierbij o.a. aan kristallen klankschaal, Didgeridoo, Tingsha´s, Smudge van Ceder, Salie en Sweetgrass en Tibetaanse wieroken, resin wieroken met houtskool en essentiële oliën en edelstenen.

Tracht ook een meditatieve wandeling door het huis te maken, reinig je geest en het huis en voel de verschillende energieën als je de verschillende delen van de vertrekken passeert. Voel waar eventueel problemen voelbaar zijn, neem waar welke plekken zwaar voelen en welke licht voelen. Maak dezelfde meditatieve wandeling weer nadat je gezuiverd hebt en voel de verschillen.
Begin een smudge ceremonie door eerst jezelf te smudgen, jij bent het kanaal waardoor de reinigende intentie zal stromen, daarom is het belangrijk dat eerst jij en andere bewoners en/of medewerkers worden gezuiverd van negatieve energie. Gebruik een smudge veer, een groen vel papier of je handen om de rook langs het gehele lichaam te verplaatsen en doe dit een aantal malen. Zorg ervoor dat er een raam openstaat zodat alle negatieve energie de ruimte kan verlaten en zich niet gaat verbergen in hoeken enz. Ga op in de reiniging ceremonie en volg waar de rook heen gaat, je kunt er mantra muziek bij laten spelen, zelf mantra´s zingen of de al genoemde instrumenten gebruiken voor het zuivering ritueel. Als je met meerdere mensen bent kan iedereen nadat hij/zij gesmudget en gezuiverd is gezamenlijk het ritueel uitvoeren. En natuurlijk kan het ook in stilte, eigenlijk is dat wel zo krachtig. Je kunt zelfs je meditatieve aandacht richten op de muren zodat ook die gezuiverd worden op moleculair niveau.

Rook van Salie is voor het reinigen van mensen, objecten en ruimte. Dit heilige kruid wordt gevreesd door slechte geesten en verdrijft ze snel. De rook van ceder wordt ook door slechte geesten ervaren als zeer onprettig en is zeer geschikt om ruimtes te reinigen. De aromatische rook van sweetgrass heeft een zegenende en heilzame werking. Tibetaanse wierook soorten hebben ook een krachtige zuiverende werking. Je begint een reinigingsproces normaal gesproken in oostelijke richting, vervolgens reinig je met de klok mee, als je meerdere ruimtes reinigt begin je in de meest oostelijke ruimte en in deze ruimte in oostelijke richting met het reinigen en vervolgens reinig je alle ruimtes steeds in de richting van de klok tot je alle vier windrichtingen hebt gezuiverd. Ben je op de hoogte met het reciteren van mantra´s of gebeden dan kun je deze gebruiken om het reiniging ritueel krachtiger te maken. Het is erg belangrijk om in hoeken en nissen te reinigen, tevens dienen aanwezige beelden gereinigd te worden, als de beelden hol zijn dienen ze ook binnenin gereinigd te worden.

Smudge en wierook zuiveren het krachtigst, daarnaast ben je zelf het kanaal waardoor de zuivering plaats vindt. Daarom zul je met een positieve geesteshouding een krachtige resultaat bereiken. Na het reinigen dien je de ruimte die is ontstaan op te vullen en dat doe je natuurlijk met een lach, met een hart vol liefde, met muziek, met licht en goede gevoelens. Elke ruimte is open voor allerlei vormen van energie die wordt meegenomen door bezoekers, daarom is regelmatige zuivering belangrijk, het voorkomt constipatie van vervuilde energie en zowel bewoners als bezoekers voelen er zich prettig. Veel hangt natuurlijk af van je persoonlijke opvatting over zuiveren en wat je ervaart bij dit ritueel, maar besef dat door de eeuwen heen door alle volkeren over de gehele planeet verspreidt zuivering rituelen nog heden ten dage worden gebruikt als onderdeel van spiritualiteit en geloof.
Men kan een hoekje in huis reserveren voor een klein altaar waar dagelijks wierook wordt gebrand of essentiële olie wordt verdampt, het altaar kan versierd worden met een beeld of een afbeelding die je religieuze overtuiging vertegenwoordigd of waar meerdere afbeeldingen of objecten uitdrukking kunnen geven aan universele spiritualiteit, het zal het huis en de bewustwording ten goede komen vooral als we vredevolle gedachten uitdragen voor alle voelende wezens in het universum zonder voor of afkeer.

Klik hier voor onze artikelen om je huis energetisch te reinigen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »