Tony's Chocolonely

 

De Vrolijke Engel is Serious Friend van Tony's Chocolonely. 

 

Klik hier voor leuke chocolade win-acties (onderaan deze pagina)

op weg naar 100% slaafvrije chocolade
Tony's Chocolonely is het Nederlandse bedrijf dat in 2005 is opgericht door Teun van de Keuken, journalist bij de Keuringsdienst van Waarde. 
Nadat hij in 2004 een boek leest over misstanden in de chocolade industrie (gedwongen kinderarbeid en moderne slavernij op de cacao plantages in Zuid-Afrika) besloot hij hier iets tegen te doen. 
Nu Teun weet dat chocolade besmeurd is met illegale praktijken geeft hij zichzelf, na het eten van een aantal chocoladerepen, aan als chocoladecrimineel in het programma Keuringsdienst van Waarde.
Enige tijd later wordt Teun’s aangifte tegen zichzelf niet-ontvankelijk verklaard. Teun krijgt moreel gelijk in zijn rechtszaak tegen zichzelf als chocoladecrimineel, maar het gerechtshof kan hem niet vervolgen, want dan moet iedereen die chocolade eet worden vervolgd. Maar hij laat het er niet bij zitten....

Vanaf dat moment is de missie gestart: samen op weg naar 100% slaaf-vrije chocolade. 
Helaas blijkt deze missie lastiger dan gedacht en geven de grote chocolade giganten "niet thuis". 
Hij besluit om zelf het goede voorbeeld te geven. Op 29 november 2005 is de eerste Tony's Chocolonely reep een feit: Fairtrade en 100% slaafvrij! 
De 5000 repen die gemaakt worden blijken bij lange na niet genoeg, er werden in korte tijd 13.000 repen besteld! 

Maar Teun leert een harde les: 
De impact van de Fairtrade-certificering in Ghana is zeer beperkt. Op dat moment spant Bellissimo ook een kort geding tegen hem aan. ‘Slaafvrije chocolade bestaat niet’ volgens het Zwitserse chocolademerk, en daarom zou deze claim schadelijk zijn voor andere chocoladeproducenten.
Maar de rechter geeft Teun gelijk en Tony's past de slogan "100% slaafvrij" aan naar "op weg naar 100% slaafvrije chocolade". Want er moet nog veel gebeuren voordat alle chocolade in de wereld écht slaafvrij is.

 

Weetje: 

Tony's repen zijn altijd "ongelijk verdeeld"

Is het je wel eens opgevallen dat de chocolade repen van Tony's zo'n gekke verdeling hebben? Geen handige blokjes om eerlijk te delen zoals de meeste chocolade repen. De ongelijke vormen zijn een symbolische verwijzing naar de misstanden in de cacao-industrie: de opbrengsten van de cacao zijn oneerlijk verdeeld. Deze oneerlijke verdeling zie je terug in iedere reep.

 


Serious Friend 

 
De Vrolijke Engel steunt deze bijzondere missie tegen gedwongen kinderarbeid en moderne slavernij is en daarom Serious Friend van Tony's. 
Want zelf kan Tony's de eigen chocolade 100% slaafvrij maken, maar samen maken we álle chocolade slaafvrij! 

Er zijn heel veel manieren om Tony's te helpen in hun missie.
Wist je dat je door het eten van zo'n té lekkere Tony's reep al impact hebt op de cacao keten? Een deel van de opbrengst van alle repen gaat rechtstreeks naar cacao boeren die een eerlijke prijs krijgen. 
Dus kies de volgende keer als je trek hebt in een stuk chocola eens voor een Tony's Chocolonely. Dan geniet je van 100% (h)eerlijke chocolade! 


Tiny Tony

Vanaf nu vind je bij iedere bestelling vanaf €20,00 een Tiny Tony in je pakketje. Door het eten van dit lekkere stukje chocola groeit de impact van Tony's. En geloof me, de kwaliteit van de chocola liegt er niet om. Dus geniet ervan, en weet dat je met ieder hapje een klein beetje bijdraagt aan de strijd tegen gedwongen kinderarbeid en uitbuiting op de cacao plantages in Zuid-Afrika. Want ja, dat gebeurt echt. En daar denk je liever niet bij na, maar voor veel kinderen daar is het helaas een dagelijkse realiteit. 

 

 


De Vrolijke Engel deelt de missie met jullie. Met wie delen jullie hem? Tony's reis van 15 jaar in de strijd tegen de misstanden in de chocolade industrie is natuurlijk niet in een paar zinnen samen te vatten. Dit is slechts een kleine samenvatting van een lang en moeizaam proces van vallen en opstaan, pieken en dalen, overwinningen en tegenslagen.
Wil je meer informatie of weten wat jij kunt doen om te helpen? Alle informatie over dit bijzondere oer-Nederlandse bedrijf met wereldwijde impact vind je op:
www.tonyschocolonely.com (opent in een nieuw venster) 

 

En eehhhh..... weet je wat het leuke is aan Tony's helpen? Je hoeft geen lid te worden, je hoeft geen donateur te worden, ze vragen niet om een eenmalige bijdrage. 
Nee, veel leuker! Gewoon lekker van hun super heerlijke chocolade genieten! En dat is stiekem toch echt niet heel vervelend ;-) 
Naast de "standaard" smaken heeft Tony's ook hele bijzondere ingredienten zoals framboos-knettersuiker, kurkuma-chai-kokos, en zelfs chili-fudge-roze peper! 

 

Tip:

Is chili-fudge-roze peper nog niet wild genoeg voor je? Gooi alles overboord en maak je eigen chocoladereep!!
Yep, creeër ze helemaal zelf! Maak een Tony Unlimited en kies zelf je chocolade, mix je ingrediënten en toppings naar keuze en ga helemaal los!
Oh, en als je dan toch lekker bezig bent, maak dan ook gelijk je eigen wikkel! Hoe gaaf is dat? 

 

 

 

 

Acties van De Vrolijke Engel in 2020:

 

In 2020 zal De Vrolijke Engel als Serious Friend van Tony's diverse leuke acties organiseren. 

 

Lopende acties:

 

 

  • Gratis Tiny Tony 


Gedurende het gehele jaar (2020) ontvangt u bij iedere bestelling van minimaal €20,00 een Tiny Tony. 

 

 

 

 

 

Voorgaande acties:

 

  • Verloting Tony's Chocolonely Paasei-reep
    De winnaar is inmiddels bekend, Olivia Titahena, gefeliciteerd! De reep komt naar je toe, geniet ervan! 


  • Verloting special edition chocolade reep van maart 
    De winnaar is inmiddels bekend, Wenche Kwinten, gefeliciteerd! De reep naar keuze wordt zo snel mogelijk verstuurd. Geniet ervan! 

 

  • Valentijn Facebook actie
    Miralda Boon Bos heeft deze actie gewoon, en zij heeft de 2 Valentijnn repen thuis ontvangen. 
U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »