Dagkaart - De Vrolijke Engel


De Vrolijke Engel trekt regelmatig voor u een mooie dagkaart. Er staat altijd vermeld uit welk deck een betreffende kaart getrokken is met een link naar het artikel. 
Bekijk de afbeelding, lees de uitleg en neem de boodschap in je op. 
Gebruik de kaart als een steuntje in de rug, een leidraad voor die dag of als boodschap waar je die dag iets mee mag of wil. 

Belangrijk: Kaarten zijn altijd begeleidend, nooit dwingend. Ze kunnen je helpen bij een lastige kwestie, ze kunnen je laten zien waar je misschien aan mag werken en ze helpen je eraan herinneren dat je het niet alleen hoeft te doen. Ze zullen nooit een bepaalde uitkomst afdwingen: jij hebt de leiding, de kaarten begeleiden je.

 


 

 

Dagkaart maandag 22 juni 


Borniet - Vreugde

Open gekliefd naar het licht toe, ben ik getransformeerd. Uitgeslagen. Bezoedeld. Ik ga van gelijkmatig bruin tot een iriserende glorie. Ervaring zie ik niet als een smet op mij. Ik draag haar als juichende verrukking!
Ik ben niet hier gekomen om stil te staan. Ik word blootgesteld, zoals een fotonegatief dat een moment heeft gevangen. Flits! Breek open tot gelukzaligheid!

 

Het koper in borniet slaat uit, waardoor er schitterend iriserend blauw en paars ontstaan. De steen beschikt over een violette energie die resoneert met alle chakra's, het sterrenbeeld Ram en het element aarde.
Dit prachtige kristal wordt beschouwd als een steen van geluk. Het beschermt de drager ervan tegen alle mogelijke vormen van negativiteit. Het verwijdert blokkades die je verhinderen om je doelen te bereiken en doorbreekt oude gedachtepatronen die je misschien hebben tegengehouden. Borniet heeft een tweeledig effect. De steen schenkt je het vermogen om schoonheid en vreugde rondom je te zien en deze positieve energie kan dan aan anderen worden doorgegeven.
Een van de krachtigste eigenschappen van borniet is dat het alle chakra's op elkaar kan afstemmen. Wanneer het op één chakra wordt gelegd, beinvloedt het alle zeven chakra's. Daarom staat borniet ook bekend als de steen van afstemming. Als je deze kaart trekt, zorg er dan voor dat je het beste haalt uit haar balancerende en vreugdevolle eigenschappen.

 

Voorspellende betekenis: geluk is een viering van het heden en geen verraad van het verleden. Vreugde brengt veerkracht, objectiviteit en motivatie. Gedeeld gelach zorgt voor verlichting. Een tedere waarheid wordt blootgelegd: wat wordt onthuld wordt geheeld.

 

Affirmaties:

Er is altijd een positief aspect.
Ik zie vreugde overal om me heen.
Ik breng geluk aan anderen.
Mijn chakra's zijn op elkaar afgestemd en in balans.

 

Uit het deck: De helende energie van edelstenen
 

 

 

Dagkaart dinsdag 19 mei 

Rozenkwarts - Liefde en medeleven

 
Een roze steen, roze licht, een helende ruimte die buiten de tijd staat. Leg je gekwelde ziel nee achter de pijn, ver van de zorgen waar de lucht zoet is van goedheid. Ik bewonder je. Ik ben de bloemblaadjes aan je voeten en ben hier om het gewicht te dragen dat je vermoeit. Tooi me met je lasten en medeleven, kracht en wijsheid zullen hun plaats innemen.
 
Deze decoratieve steen komt voor in tinten van licht roze rood. Hij heeft meestal een troebel uiterlijk, maar kan in zeldzame gevallen doorschijnend zijn. Rozenkwarts resoneert met het hartchakra, de sterrenbeelden Weegschaal en Stier en de elementen aarde en water.
Dit prachtige kristal bezit een zachtaardige, vrouwelijke energie die vibreert met vrede, medeleven en onvoorwaardelijke liefde.

Rozenkwarts staat bekend als de hartsteen of liefdessteen. De steen is verbonden met het hart, maar zijn energie circuleert ook rondom het hele aura. Rozenkwarts brengt tevredenheid en zelfvervulling met zich mee, zodat iemand echt liefde kan geven en ontvangen.
Hij inspireert ook tot liefde voor de schoonheid in de natuur en de kunst. Dit is een heel gunstige kaart omdat ze verzorging en comfort brengt. Ze kan een gebroken hart helen en verzachten en helpt ons om hetzelfde te doen door onze ziel, ons hart en onze geest open te stellen voor de behoeften van anderen.
 
Voorspellende betekenis: diepe emotionele heling. De vrijheid om lief te hebben, open en vrijgevig. Kracht vinden door anderen te helpen en voor hen te zorgen. Je emotionele, fysieke en spirituele behoeften erkennen en ervoor zorgen.


Affirmaties:

Mijn aura wordt overspoeld door zachte, liefdevolle energie.
Ik ben voldaan en vredig.
Ik word omringd door schoonheid.
Ik word verzorgd en gerustgesteld.

 

Uit het deck: De helende energie van edelstenen

 

 


 

 

Dagkaart donderdag 14 mei

Geloof in jezelf! inzichtkaarten

 

"Ze geloofde dat ze het kon,
dus ze deed het
"

 
 
 
 
 
 
 

 


 

 

Dagkaart dinsdag 5 mei

Geloof in jezelf! inzichtkaarten

 

"Wacht niet tot het gebeurt.
Maak het zelf waar.
Maak je eigen toekomst."

 
 
 
 
 
 
 

 


 

 

 

Dagkaart dinsdag 28 april

Geloof in jezelf! inzichtkaarten

 

"Wil je succesvol zijn, begin dan waar je bent, 
gebruik wat je hebt, doe wat je kunt"

 
 
 
 
 
 
 

 


 

 

Dagkaart maandag 27 april

De helende kracht van engelen

 

37. Niet opgeven!

 
 
Als de dingen niet gaan zoals je wilt, voel je je soms verslagen, verdrietig, hopeloos of ontmoedigd. Als je iets nieuws probeert, heb je maar zelden een garantie op succes, maar wel altijd een kans om te leren en te groeien. Uitdagingen en obstakels kun je alleen overwinnen als je volhoudt en blijft proberen. Tegenspoed is geen eindpunt, maar gewoon een stuk van de weg naar je doel.

Deze kaart weet dat iedereen zich weleens een beetje verslagen voelt. Als je hindernissen of obstakels tegenkomt of als de dingen onverwacht de verkeerde kant op gaan, kan dat teleurstellend zijn. Het is belangrijk om te weten dat de wereld niet tegen jou is; echt iedereen heeft weleens tegenslag. Als je beseft dat teleurstellingen eigenlijk leerkansen zijn die je sterker maken en je dichter bij je doel brengen, kan dat helpen om ze te overwinnen zodat je verder kunt.

Als je je engelen en gidsen wilt vragen om je te helpen een tegenslag te overwinnen, stel je dan voor dat ze naast je staan, je toejuichen en je aanmoedigen om door te zetten. Als je door blijft gaan en je doel voor ogen houdt, kun je bijna alles bereiken. Geef je dromen niet op en nog belangrijker: geef jezelf nooit gewonnen!
 
 
 
 
 
 

 


 

 

Dagkaart zaterdag 25 april

De helende kracht van engelen

 

14. Positieve intenties

 
 
Alles wat u overkomt en alles wat naar u toe komt in het leven, is het resultaat van een intentie - een zaadje dat op een bepaald moment in het verleden is geplant en dat nu tot bloei komt.   
Wees u bewust van de zaadjes die u vandaag plant met uw gedachten, energie en daden, zodat uw dromen en wensen morgen werkelijkheid kunnen worden. Vergeet niet, wij oogsten wat wij zaaien.
 
Ik ben me bewust van alles wat ik om me heen schep. Ik vul mijn leven royaal met licht en liefde.
Van alle zaadjes van licht die ik zaai, zal ik de grootste rijkdom oogsten.
 
 
 
 
 

 


 

 

Dagkaart donderdag 23 april

Geloof in jezelf inzichtkaart

 
"Als je geen fouten maakt, dan doe je eigenlijk niets"
 
 
(De volgende tekst is een persoonlijke interpretatie van De Vrolijke Engel en is niet in het kaartendeck als uitleg te vinden)
 
"Als je geen fouten maakt, dan doe je eigenlijk niets."

Dit is oh zo waar.... en dat geldt eigenlijk op iedere vlak; vriendschap, relaties, werk, overal.
Laatst heb ik een stukje gezien wat hier goed op aansloot. Veel mensen zeggen: "je bent zo goed als de laatste fout die je gemaakt hebt".
Maar dan laat je een prachtige kans liggen. Zeg vanaf nu tegen je zelf: "je bent zo goed als hoe je je laatste fout goed gemaakt hebt! Fouten maken is niet erg, daar leren we van. Maar het is wat we met die fout dóen wat belangrijk is! Wat een mooie kansen liggen er in iedere "fout" die we maken. Hoe mooi is het als we een ander kunnen laten zien wat we van die fout geleerd hebben, hoe we daardoor verder zijn gekomen. In relaties, op het werk, in je gezin. Fouten zijn er om gemaakt te worden, maar fouten zijn niet het eind, niet een eindpunt waar je niet verder kunt. Het is het punt waar je de keuze hebt om een nieuwe weg in te slaan. Een weg die naar een nóg mooier eindpunt kan leiden dan daarvoor.
Wees niet bang om fouten te maken, maar wees er trots op dat je ze weer goed kunt maken.
Wat een prachtige kaart voor vandaag! Ik hoop dat jullie er iets aan hebben....

Paula Sauerbreij - De Vrolijke Engel 
 
 
 

 


 

 

 

Dagkaart maandag 20 april

Geloof in jezelf inzichtkaart

 
"Neem nooit genoegen met kruipen als je de drang voelt om te vliegen"
 
 
 
 

 

 

Dagkaart dinsdag 14 april

De helende energie van edelstenen - Maansteen

Maansteen - Ritmes

 

 

Een weerspiegeling van een weerspiegeling. Een zacht en lieflijk licht verstilt je gevecht en het masker dat je aan de wereld toont, glijdt weg. De herinnering aan de reden waarom je je verborgen hield, is verloren gegaan en je bent opnieuw gevonden. Het is hier zo mooi, waar het eb en vloed van wijsheid met de sterren en schaduwen speelt. Stil maar je wordt gehoord. Kwetsbaar, sterk en verwelkomd in je thuis.
 
Maanstenen zijn een parelachtige, opalescente vorm van veldspaat met een blauwachtige, melkachtige glans die op het maanlicht lijkt. Ze beheersen de derde-oog- en zonnevlecht chakra's, de sterrenbeelden Kreeft, Weegschaal en Schorpioen en het element water. Deze mysterieuze edelsteen staat bekend als de steen van de reizigers en wordt gedragen voor bescherming, vooral door mensen die's nachts reizen.
Maansteen is bijzonder nuttig voor mensen die naar binnen willen reizen en meer over hun spirituele aard en doel willen ontdekken.
Tijdens het wassen van de maan worden de eigenschappen van maansteen sterker. De steen bereikt zijn volledige potentieel bij volle maan. Zijn energie is vrouwelijk en intuitief en helpt om de vrouwelijke hormonen in balans te brengen om ze zo af te stemmen op de maanfases.
Hoewel hij meestal als een steen voor vrouwen wordt beschouwd, is maansteen ook voordelig voor mannen die zich meer verbonden willen voelen met hun vrouwelijke kant. Als je deze kaart trekt, betekent dat dat het een uitstekend moment is om meet te leren over
de maancyclus. Diegenen die al met de maan werken, zullen hun creatieve potentie versterken.
Voorspellende betekenis: een tijd van reflectie en weer in balans komen. Kracht vinden in kwetsbaarheid. Weten dat je wordt ondersteund, ook wanneer dat niet duidelijk is. Iets met gratie ontvangen, is een daad van geven. Het vrouwelijke kracht geven.
 
 
 

Affirmaties

 Ik ben in balans door de ritmes van de maan.
Mijn hormonen zijn een met de natuur.
Ik ben afgestemd op creatieve, vrouwelijke energieën.
Elke maancyclus brengt verandering met zich mee.
 
 
 
 
 

 

 

Dagkaart woensdag 8 april

De helende energie van edelstenen - Parel

Parel - Verzorging

 

 

Ik verbind je wonden, omwikkel je verdriet en omhul je zorgen. Een Laag van rust, een deken van warmte, een meelevende sjaal en de pijn wordt gestild. De pijn wordt ingeperkt door goedheid. Door gratie zorgt een indringer voor inzicht. Wijsheid gebaseerd op ervaring is een zeldzame edelsteen.
 
Een parel is gekristalliseerd calciumcarbonaat. Deze wonderen komen in bijna elke tint voor en sommige glanzen iriserend. De parel is de geboortesteen van juni. Hij resoneert met het derde-oogchakra, de sterrenbeelden Tweelingen en Kreeft en het element water.
Parels worden gevormd in de schelp van weekdieren (hoofdzakelijk oesters). Ooit dacht men dat het tranen waren van mythische wezens of gevangen maanlicht. Het is meestal een parasiet en geen zandkorrel die ervoor zorgt dat de parel wordt gevormd. Weekdieren scheiden een vloeistof af die 'parelmoer' wordt genoemd als reactie op irriterende voorwerpen. Het parelmoer verhardt in lagen rondom het voorwerp en vormt zo een parel. Daarom staan parels erom bekend dat ze verzachten, helen en verzorgen.
Ze symboliseren ook zuiverheid, eerlijkheid, barmhartigheid en moraliteit. Verder stellen ze de ultieme vrouwelijke energie voor.
Parels kunnen je helpen om je in verbinding te stellen met je innerlijke godin en je steunen tijdens de zwangerschap, de geboorte en het moederschap. Deze kaart haalt je beste eigenschappen naar boven, dus bereid je erop voor om ze te omarmen.

Voorspellende betekenis: isoleer een probleem. Bied lagen van liefde, heling en medeleven voor een prachtig resultaat. Een verlangen om de dingen glad te strijken. Een probleem hoeft niet te worden herkauwd.
Goedbedoelde en oprechte antwoorden hebben meer invloed dan een streng woord of oordeel.
 
 
 
 

Affirmaties

Ik voel me tot rust gebracht, verzorgd en geheeld.
Ik sta in verbinding met mijn innerlijke godin.
Ik straal zuiverheid, eerlijkheid en moraliteit uit.
Mijn beste eigenschappen schijnen het helderst.
 
 
 
 
 

 

 

 

Dagkaart dinsdag 7 april

De helende energie van edelstenen - Diamant

Chalcedoon - Transformatie

 

 

Twijfels, angst en vermoeidheid verzamelen zich om me heen zoals verloren zielen in de winter. Ze worden door mij verwarmd en hersteld. In plaats van twijfel is er nu vertrouwen. Waar er angst was, is er moed.
Door het manna van mijn liefde is zwakte nu kracht geworden. Zoals wezens die in de lente weer ontwaken, komen deze eigenschappen weer naar de wereld, geheeld en betekenisvol.
 
Chalcedoon is een mix van kwarts en moganiet. Het is een zacht blauwe, doorschijnende steen met een wasachtige glans. Chalcedoon beïnvloedt de sacraal- en zonnevlecht chakra's. Het wordt geassocieerd met de sterrenbeelden Waterman, Kreeft, Boogschutterter en Maagd en het element water. Een van de meest heilzame eigenschappen ervan is zijn vermogen om negatieve gedachten of energie te absorberen en welwillendheid te stimuleren.
Deze prachtige edelsteen transformeert verdriet tot vreugde en woede tot geduld. Als je deze kaart trekt, zal die je helpen om zelftwijfel, wrok en uitstelgedrag los te laten. Chalcedoon bevordert ook de vriendschap en staat bekend als een steen van broederschap.
Draag deze steen als je werkrelaties aan het opbouwen bent of een breuk met een geliefde wilt herstellen. De kalmerende, verkoelende eigenschappen schenken de mensen die ermee in aanraking komen mentale en fysieke energie en kracht.
 
Voorspellende betekenis: iets negatiefs mondt uit in iets positiefs. Door het loslaten van een nutteloze emotie of een nutteloos idee komt er ruimte vrij voor een gezondere en gunstigere aanpak. Omarm een probleem en verken het om eruit te leren, het je eigen te maken en erdoor te groeien.
 
 
 
 

Affirmaties

Ik ben kalm en energiek.
Ik transformeer negativiteit tot positieve gedachten en daden.
Ik ben een waardevolle vriend en waardeer de vrienden die ik heb.
Ik ben zelfverzekerd en straal golven positieve energie uit.
 
 
 
 

 

 

Dagkaart maandag 6 april

De helende energie van edelstenen - Diamant

Picasso Jaspis - Natuur

 

 

Bij elke verandering in emoties stromen er kleuren. De hoopvolle aarde beweegt door creatieve strengen groen in de vredige blauwe lucht. Zie wat zou kunnen zijn en schilder je wereld weer nieuw. Een rozenbloesem in de woestijn, een leeuw die brult in de zee, een jaspis die opstijgt in de ochtendschemering. Het is jouw doek, dus ga aan de slag met schilderen!
 
Picasso jaspis is een vorm van chalcedoon met insluitingen van ijzer heliotroop. Hij bestaat gewoonlijk uit een combinatie van roodachtig bruin, olijfgroen en mosterd kleur. De energieën van deze steen resoneren met het zonnevlechtchakra, de sterrenbeelden Stier, Maagd en Steenbok en het element aarde. Omdat de kleuren en patronen van deze steen zo variëren, kunnen die associaties verschillen.
De opvallende patronen van deze jaspis doen denken aan de schilderijen van Pablo Picasso, de kubistische kunstenaar. Elke steen is een uniek meesterwerk. Als men deze prachtige steen bekijkt, kan men niet anders dan zich verbonden voelen met de natuur. Het lijkt wel alsof elke edelsteen elementen van een abstract landschap in zich draagt: het diepgroene bos, de rode aarde, de glooiende heuvels, een nachtelijke hemel, woestijnen of een gouden zonsondergang.
Deze kaart suggereert dat je sterker verbonden zult zijn met de natuur. Wanneer je je met deze steen in verbinding stelt tijdens het mediteren, genereert die gevoelens van eenheid; van je één voelen met alle levende wezens. Geniet ervan!
 
Voorspellende betekenis: een verbinding tot stand brengen. Activiteiten of meditatie gebaseerd op de natuur. Een creatieve drang. De dingen zien zoals ze zijn en niet zoals ze zouden moeten zijn. Verbeelding vermengen met praktische plannen.
 
 
 

Affirmaties

Ik ben één met de natuurlijke wereld.
Ik raak geïnspireerd door de schoonheid van de natuur.
Ik neem de energieën van het landschap op.
Ik voel me één met alle levende wezens.
 
 
 
 

 

 

Dagkaart donderdag 2 april

De helende energie van edelstenen - Diamant

Tijgeroog - Stabiliteit

 

Met een gouden wil, gevuld met zon, steen met een ijzeren hart, geboren uit licht, scherp van gezicht, kenner van het bekende. Verankerd in wijsheid en geaard in glorie schrijven moed en kracht dit verhaal.
 
 
Een combinatie van kwarts en limonietvezels bezorgt tijgeroog zijn zijdeachtige glans en kleur. De volledige schoonheid van deze edelsteen kun je het best bewonderen in direct zonlicht. Dit kristal resoneert met de zonnevlecht- en wortel chakra's, het sterrenbeeld Steenbok en de elementen aarde en vuur.
Tijgeroog bezit een warme, gouden energie en is nuttig voor stabilisatie en aarding. De steen versterkt de wilskracht, het vertrouwen en het praktisch zijn. De drager ervan zou kunnen zien met de ogen van een tijger, waardoor hij of zij de behoedzaamheid, kracht en moed krijgt om een beschermer te zijn. De oude Egyptenaren verwezen vaak naar tijgeroog als de steen die alles ziet en alles weet.
Draag tijgeroog bij je tijdens zakelijke onderhandelingen, want het maakt je alerter en helpt je om buiten het kader te denken. Deze kaart helpt je om met bepaalde situaties om te gaan met je verstand in plaats van met je emoties.
 
Voorspellende betekenis: schenk aandacht aan praktische behoeften.
Een tegenslag is geen teken van falen. Bedenk een noodplan. Begin eraan en doe wat moet worden gedaan. Houd stand, wees vastberaden en heb vertrouwen.
 
 
 

Affirmaties

Ik ben stabiel en geaard.
Ik baad in warme gouden energie.
Ik kan buiten het kader denken.
Ik kan beslissingen nemen, gebasee
U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »