Dagkaart - De Vrolijke Engel


De Vrolijke Engel trekt dagelijks voor u een mooie dagkaart. 
Dit kan zijn uit diverse decks, wij vermelden bij iedere dagkaart uit welk deck deze komt. 
Bekijk de afbeelding, lees de uitleg en neem de boodschap in je op. 
Gebruik de kaart als een steuntje in de rug, een leidraad voor die dag of als boodschap waar je die dag iets mee mag of wil. 

Belangrijk: Kaarten zijn altijd begeleidend, nooit dwingend. Ze kunnen je helpen bij een lastige kwestie, ze kunnen je laten zien waar je misschien aan mag werken en ze helpen je eraan herinneren dat je het niet alleen hoeft te doen. Ze zullen nooit een bepaalde uitkomst afdwingen: jij hebt de leiding, de kaarten begeleiden je.

 


 

Dagkaart donderdag 2 april

De helende energie van edelstenen - Diamant

Tijgeroog - Stabiliteit

 

Met een gouden wil, gevuld met zon, steen met een ijzeren hart, geboren uit licht, scherp van gezicht, kenner van het bekende. Verankerd in wijsheid en geaard in glorie schrijven moed en kracht dit verhaal.
 
 
Een combinatie van kwarts en limonietvezels bezorgt tijgeroog zijn zijdeachtige glans en kleur. De volledige schoonheid van deze edelsteen kun je het best bewonderen in direct zonlicht. Dit kristal resoneert met de zonnevlecht- en wortel chakra's, het sterrenbeeld Steenbok en de elementen aarde en vuur.
Tijgeroog bezit een warme, gouden energie en is nuttig voor stabilisatie en aarding. De steen versterkt de wilskracht, het vertrouwen en het praktisch zijn. De drager ervan zou kunnen zien met de ogen van een tijger, waardoor hij of zij de behoedzaamheid, kracht en moed krijgt om een beschermer te zijn. De oude Egyptenaren verwezen vaak naar tijgeroog als de steen die alles ziet en alles weet.
Draag tijgeroog bij je tijdens zakelijke onderhandelingen, want het maakt je alerter en helpt je om buiten het kader te denken. Deze kaart helpt je om met bepaalde situaties om te gaan met je verstand in plaats van met je emoties.
 
Voorspellende betekenis: schenk aandacht aan praktische behoeften.
Een tegenslag is geen teken van falen. Bedenk een noodplan. Begin eraan en doe wat moet worden gedaan. Houd stand, wees vastberaden en heb vertrouwen.
 
 
 

Affirmaties

Ik ben stabiel en geaard.
Ik baad in warme gouden energie.
Ik kan buiten het kader denken.
Ik kan beslissingen nemen, gebaseerd op mijn verstand.
 
 

 


 

Dagkaart woensdag 1 april 

Rozenkwarts - Liefde en medeleven

 
Een roze steen, roze licht, een helende ruimte die buiten de tijd staat. Leg je gekwelde ziel nee achter de pijn, ver van de zorgen waar de lucht zoet is van goedheid. Ik bewonder je. Ik ben de bloemblaadjes aan je voeten en ben hier om het gewicht te dragen dat je vermoeit. Tooi me met je lasten en medeleven, kracht en wijsheid zullen hun plaats innemen.
 
Deze decoratieve steen komt voor in tinten van licht roze rood. Hij heeft meestal een troebel uiterlijk, maar kan in zeldzame gevallen doorschijnend zijn. Rozenkwarts resoneert met het hartchakra, de sterrenbeelden Weegschaal en Stier en de elementen aarde en water.
Dit prachtige kristal bezit een zachtaardige, vrouwelijke energie die vibreert met vrede, medeleven en onvoorwaardelijke liefde.

Rozenkwarts staat bekend als de hartsteen of liefdessteen. De steen is verbonden met het hart, maar zijn energie circuleert ook rondom het hele aura. Rozenkwarts brengt tevredenheid en zelfvervulling met zich mee, zodat iemand echt liefde kan geven en ontvangen.
Hij inspireert ook tot liefde voor de schoonheid in de natuur en de kunst. Dit is een heel gunstige kaart omdat ze verzorging en comfort brengt. Ze kan een gebroken hart helen en verzachten en helpt ons om hetzelfde te doen door onze ziel, ons hart en onze geest open te stellen voor de behoeften van anderen.
 
Voorspellende betekenis: diepe emotionele heling. De vrijheid om lief te hebben, open en vrijgevig. Kracht vinden door anderen te helpen en voor hen te zorgen. Je emotionele, fysieke en spirituele behoeften erkennen en ervoor zorgen.
 

Affirmaties:

Mijn aura wordt overspoeld door zachte, liefdevolle energie.
Ik ben voldaan en vredig.
Ik word omringd door schoonheid.
Ik word verzorgd en gerustgesteld.

 

Uit het deck: De helende energie van edelstenen

 


 

 

Dagkaart dinsdag 31 maart

Sugiliet - Verwante zielen

 
Een uitbarsting van paars, flitsen vanuit de aarde zoals een straal van hoop in de duisternis. De wanhoop is verdwenen, de kracht is gevonden en gelijkgestemde bondgenoten verzamelen zich. Jouw mensen zijn de zeldzame edelstenen van deze wereld. Dit is je stam, gevoelig, gepassioneerd, bedachtzaam en waarachtig. Ze hebben op je gewacht.
 
Sugiliet, ook lavuliet genoemd, is een cyclosilicaat. Deze ondoorzichtige edelsteen heeft een wasachtige glans en komt voor in tinten van magenta en paars. Sugiliet wordt geassocieerd met de hart-, derde oog- en kruinchakra, het sterrenbeeld Tweelingen en het element lucht. Deze edelsteen is heel bijzonder en staat zowel bekend om zijn helende eigenschappen als voor het feit dat hij een van de krachtigste liefdes stenen van allemaal is.
Sugiliet zorgt voor een intens violet licht in de donkerste tijden.
De steen kan op het voorhoofd of op het derde oog worden gelegd tijdens het mediteren voor kracht en ook om wanhoop en emotionele onrust te verlichten.
Deze kaart trekken is vooral gunstig voor mensen die de realiteit van de wereld soms te wreed vinden. Draag deze steen bij je en hij zal verwante zielen aantrekken. Dat is misschien nog wel de mooiste van zijn vele gaven.
 
Voorspellende betekenis: een interesse leidt tot nieuwe verbindingen. Een betekenisvolle ontmoeting. Iemand is precies het medicijn dat je nodig hebt. Tijd met vrienden werkt therapeutisch. Gevoeligheid heeft haar sterktes. Zich beschermd en gewaardeerd voelen.
 

Affirmaties:

Violet licht verlicht de duisternis.
Ik omarm mijn gevoeligheid en ben beschermd tegen wreedheid.
Ik trek verwante zielen aan
Ik baad in een krachtig violet licht.

 

Uit het deck: De helende energie van edelstenen

 


 

 

Dagkaart maandag 30 maart

Amethist - Gematigdheid

 

Matig je passies, toom je wensen in en wacht op je ultieme verlangens. Je betreedt de wateren van de zoete belofte, maar laat je leiden door je hogere doelen. Ik blijf je hand, je onderbewustzijn en zelfs je hart, maar nooit je waarheid. Je levensdoel is je bescherming. Ik ben Amethist! Mijn beker stroomt over van de nectar van het leven. Laat ons proosten op je oprechte welzijn.


Amethist varieert van koninklijk paars tot troebel lavendel. De steen bestaat uit helder of melkachtig kwarts of zelfs een combinatie, waardoor hij een gestreept uiterlijk krijgt. Amethist resoneert met de derde-oog- en kruinchakra, de sterrenbeelden Maagd, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen en de elementen lucht en water. De oude Romeinen en Grieken versierden hun wijnbekers met amethist omdat ze geloofden dat het zou voorkomen dat ze dronken werden. De steen werd ook gedragen tijdens religieuze ceremoniën om te beschermen tegen spirituele intoxicatie. Op die manier raakte de steen bekend als symbool voor gematigdheid en werd hij gebruikt wanneer er behoefte was aan logica, wijsheid en matigheid. Wanneer amethist in de navel wordt gedragen, zou dit het seksuele verlangen verminderen. Tijdens het zakendoen kan de steen worden gebruikt wanneer het een voordeel is om scherpzinnig na te denken. Amethist wordt gebruikt door reizigers en soldaten en om te beschermen tegen aanvallen en ziekten. Als je deze kaart trekt, wil dat zeggen dat bescherming en kracht naar je toe zullen komen.


Voorspellende betekenis: beteugel je impulsen. Een situatie vraagt erom om zorgvuldig te worden overwogen. Als je nu te haastig te werk gaat, kun je daar later spijt van krijgen. Weersta de verleiding van een kortstondig genot. Wees geduldig. Er is een betere optie die het waard is om op te wachten.

 

Affirmaties:

Ik ben beschermd en veilig.
Mijn beslissingen zijn sober en wijs.
Ik heb controle over mijn keuzes in het leven.
Ik ben gefocust en succesvol.

 

Uit het deck: De helende energie van edelstenen

 


 

 

Dagkaart vrijdag 27 maart

De helende energie van edelstenen - Diamant

Labradoriet - Serendipiteit


Licht scheert over mijn oppervlak in een iriserende glans. Haal adem en de kleur zal zijn weg naar jou vinden. Een regenboog gevangen in een steen, een illusie in een vaste vorm. Licht borstelt over je ziel met een glanzende herkenning. De magie in jou - een mirakel is geboren. Haal adem en het pad zal zijn weg naar jou vinden.


Labradoriet is een grijze veldspaatrots met sterke iriserende tinten blauw, rood, oranje, groen en geel die bekend staan als 'labradorescentie'. Deze steen wordt verbonden met de sterrenbeelden Leeuw, Schorpioen, Boogschutter en het element water. De energie die in deze steen weerklinkt, is een levendig ultramarijnblauw dat de wortel-, keel- en derde oogchakra's stimuleert.
Labradoriet staat bekend als een magische steen die de bezitter ervan helpt om prranormale vermogens te ontwikkelen. Het brengt ook de gave van serendipiteit, wat betekent dat je op het juiste moment op de juiste plek met de juiste mensen zult zijn. Je zult het aantal toevalligheden op je pad nauwelijks kunnen geloven, noch de kansen die in je schoot lijken te belanden.
Labradoriet is een heel aantrekkelijke steen. Hij wordt vaak verwerkt in sieraden, waardoor je hem heel eenvoudig zo vaak mogelijk kunt dragen. Wanneer je deze steen in een hoofdtooi draagt, kan hij het derde oogchakra stimuleren.
Deze kaart trekken is heel gunstig.


Voorspellende betekenis:
een doel erkennen en ernaartoe werken onthult een pasklare steun en pasklare verbindingen. Inspanning wordt beloond door meer kansen. Een betekenisvol toeval leidt tot een onverwachte uitnodiging. Je sterren stemmen zich op elkaar af: wees erop voorbereid!Affirmaties:

Ik heb de gave van serendipiteit.
Ik ben op het juiste moment op de juiste plaats met de juiste mensen.
Ik heb geluk.
Mijn paranormale gaven blijven zich ontwikkelen.

 


Uit het deck: De helende energie van edelstenen

 

 


 

 

Dagkaart donderdag 26 maartDe helende energie van edelstenen - Groene jade

Groene jade - Betekenisvolle dromen

 


Sluit je ogen en geef je over aan de zachte val van de slaap. De bewakers van je wakkere geest kunnen zich terugtrekken en gerust zijn.De dag die mijn stem verdrinkt, is verstomd. 's Nachts wordt mijn wijsheid gehoord. Ik spreek een subtiele taal van woord- en tijdloze symbolen, een verlichtend raadsel dat verder gaat dan het begrip dat door de zon wordt verlicht.

 


Jade komt voor in vele tinten groen, maar ook in rood, wit, geel, paars en zwart. Het kan gemarmerd of helder zijn en heeft een wasachtige glans. Het stuurt het hartchakra aan, de sterrenbeelden Ram, Stier, Tweelingen en Weegschaal en het element aarde. Groene jade is heel lang een symbool geweest voor wijsheid, sereniteit en zuiverheid. Er wordt vaak naar verwezen als de droomsteen, omdat de edelsteen de drager ervan helpt om problemen op te lossen met behulp van droomsymbolen. Hij heeft een harmoniserende invloed op het lichaam en de ziel. Wanneer je 's nachts een stuk groene jade onder je kussen legt, zorgt dat voor levendige dromen met boodschappen uit het spirituele rijk. Deze edelsteen wordt ook gedragen als een amulet voor geluk. Hij kan aan watergeesten worden geofferd om hun te vragen om een grote voorraad aan fris, helder water. Deze kaart vraagt je ook om na te denken over de uitdagingen die op dit moment spelen in je leven, of over dingen waarbij je verwarring voelt. Stel je vraag zo specifiek mogelijk wanneer je naar bed gaat. Je zult een volledig of gedeeltelijk antwoord krijgen tijdens je dromen. Het is een goed idee om een notitieboekje naast je bed te leggen. Zo kun je zodra je wakker wordt dingen opschrijven, want onze dromen verdwijnen soms heel gemakkelijk en worden dan vergeten.

 


Voorspellende betekenis:
Schenk aandacht aan je dromen. Slaap is belangrijk. Maak ruimte vrij in je agenda voor rust en mijmering. Er zal een oplossing naar voren komen tijdens een dagdroom of een meditatie. Zet een stap terug, schakel jezelf uit en laat het antwoord tot je komen.

 Affirmaties

Mijn lichaam, geest en ziel zijn met elkaar in balans.
Ik begrijp de symbolen in mijn dromen en hun betekenis.
Mijn gidsen spreken tot me terwijl ik slaap.
Het geluk is met mij.

 


Uit het deck: De helende energie van edelstenen

Deze kaart gaat over het werken met dromen. Bent u geinteresseerd in droomsymbolen en hoe deze te interpreteren? Dan is het deck Droomkaarten wellicht ook interessant voor u! 

 


 

 

Dagkaart woensdag 25 maart

De helende energie van edelstenen - Diamant

Diamant - Verlichting


Mijn helderheid komt vanuit vele hoeken. Het licht van één enkele straal wordt door de lichtbreking naar alle richtingen gestuurd, en onthult en viert zo elk facet. De straal doordringt tijd en ruimte en gaat over, onder en dwars door alles heen. Ze geeft zich door één enkelpunt op zoveel manieren bloot. Zoveel wegen, met één enkele weg voorwaarts. Zoveel mogelijkheden met één duidelijke keuze.


Diamant is een vorm van pure koolstof die over speciale optische eigenschappen beschikt, zoals een hoge brekingsindex, dispersie en glans. Diamant staat bekend als de koning van de edelstenen en is een kristal van schitterend licht! De steen activeert de kruin- en etherische chakra's. Het is de geboortesteen van april die wordt geassocieerd met de sterrenbeelden Ram, Stier, Leeuw en met het element vuur. Er is niets dat de zuiverheid en helderheid van diamant evenaart en de gaven die deze opmerkelijke edelsteen kan brengen zijn eindeloos. Wanneer diamant op het derde oog wordt gelegd, zal hij je openstellen voor spirituele ontwikkeling en het paranormale gezichtsvermogen. Diamant moedigt ook creativiteit, vindingrijkheid en verbeelding aan. Diamanten zijn intens krachtig en kunnen energie en gedachten versterken. Er bestaat geen betere edelsteen om jezelf met de bron van universele energie te verbinden en je ziel te verlichten. Je kunt jezelf geen gunstigere kaart wensen, vooral als je behoefte hebt aan kracht, dapper zijn en vernuftigheid. Het licht van je ziel straalt helder.


Voorspellende betekenis:
een flits van helderheid. Een duidelijke optie in een zee van informatie. Openstaan voor vele verschillende perspectieven, terwijl je vertrouwt op je geest en voor jezelf beslist. Verhoogde helderziendheid en paranormale vermogens.Affirmaties:

Het licht van mijn ziel straalt met helderheid.
Ik ben krachtig en in staat om mijn volledige potentieel te bereiken.
Ik kijk zowel binnenin als naar buiten toe met duidelijkheid.
Mijn kruinchakra straalt licht uit en verbindt me met het universum.

 


Uit het deck: De helende energie van edelstenen

 


 

Dagkaart donderdag 2 april

De helende energie van edelstenen - Diamant

Tijgeroog - Stabiliteit

 

Met een gouden wil, gevuld met zon, steen met een ijzeren hart, geboren uit licht, scherp van gezicht, kenner van het bekende. Verankerd in wijsheid en geaard in glorie schrijven moed en kracht dit verhaal.
 
 
Een combinatie van kwarts en limonietvezels bezorgt tijgeroog zijn zijdeachtige glans en kleur. De volledige schoonheid van deze edelsteen kun je het best bewonderen in direct zonlicht. Dit kristal resoneert met de zonnevlecht- en wortel chakra's, het sterrenbeeld Steenbok en de elementen aarde en vuur.
Tijgeroog bezit een warme, gouden energie en is nuttig voor stabilisatie en aarding. De steen versterkt de wilskracht, het vertrouwen en het praktisch zijn. De drager ervan zou kunnen zien met de ogen van een tijger, waardoor hij of zij de behoedzaamheid, kracht en moed krijgt om een beschermer te zijn. De oude Egyptenaren verwezen vaak naar tijgeroog als de steen die alles ziet en alles weet.
Draag tijgeroog bij je tijdens zakelijke onderhandelingen, want het maakt je alerter en helpt je om buiten het kader te denken. Deze kaart helpt je om met bepaalde situaties om te gaan met je verstand in plaats van met je emoties.
 
Voorspellende betekenis: schenk aandacht aan praktische behoeften.
Een tegenslag is geen teken van falen. Bedenk een noodplan. Begin eraan en doe wat moet worden gedaan. Houd stand, wees vastberaden en heb vertrouwen.
 
 
 

Affirmaties

Ik ben stabiel en geaard.
Ik baad in warme gouden energie.
Ik kan buiten het kader denken.
Ik kan beslissingen nemen, gebaseerd op mijn verstand.
 
 
U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »