Uitleg en toelichting categorieën en artikelen

Fouten in Belgisch wierook onderzoek

  • Geplaatst op
  • Door Mira International - De Moeders Geuren
  • Geplaatst in gezondheid, wierook
  • 0
Fouten in Belgisch wierook onderzoek

Nieuwsbrief de Moeder's Geuren

foutief artikel over wierook

Test Aankoop (België) heeft weer een foutief artikel gepubliceerd over het branden van wierook. De fouten van het eerste artikel waarin de schadelijkheid 100 maal overdreven werd, zijn dit keer opnieuw gemaakt. Het artikel wordt op verschillende sites overgenomen
U zult wellicht vragen krijgen van consumenten over de beweringen van Test Aankoop. Wij geven u hier ons genuanceerd antwoord wat de consument en zeker de consument van de Moeder’s Geuren gerust zal stellen:
Het lijkt er sterk op dat zij bij Test Aankoop dezelfde fout hebben gemaakt, want ze komen tot dezelfde conclusie als jaren terug. Test Aankoop had in haar onderzoek van jaren geleden een kolossale fout gemaakt met de meting van stoffen die in de lucht vrijkwamen na het branden van 1 wierookstokje. De concentratie van stoffen in 1 kubieke meter hadden zij genomen als de concentratie in een hele kamer. Daardoor werd de concentratie in een kamer van 100 kubieke meter 100 maal te hoog ingeschat. Een Deens onderzoek kwam op vergelijkbare waarden bij een tiental stoffen, maar wel alle tien 100 maal lager!

Uitleg wierook branden

Uitleg wierook branden

Welke soorten wierook zijn er en hoe kun je ze branden?

Wierook wordt van oudsher gebruikt voor diverse religieuze, sjamanistische en spirituele rituelen. 
Vandaag de dag is er een enorme verscheidenheid aan wierook verkrijgbaar in verschillende vormen: stokjes, kegeltjes, kruiden, korrels, hars of granulaat. De manieren om ze te branden zijn al even divers: in een oliebrander met kooltje, in een brander met zeefje, op een houtskooltje, wierookplankje, kegelbrandertje, terracottaschaaltje of in een abaloneschelp. 
Maar wat is nou het verschil tussen al deze soorten wierook en hoe kun je ze het beste branden? 

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje