Geboortemaand suncatchers

Hier vindt u prachtige engelen suncatchers met Swarovski kristalletjes in de kleur van de verschillende geboortemaanden. Onderaan iedere suncatcher hangt een prachtig Aurora Borealis Swarovski kristal.
Door de connectie met de verschillende maanden zijn dit ideale verjaardags cadeautjes! 
Wij geven u onderaan deze pagina graag meer uitleg over deze prachtige Aurora Borealis suncatchers.

Wat is Aurora Borealis kristal?


Manfred Swarovski (de kleinzoon van Daniël Swarovski, de oprichter van het Swarovski bedrijf) ontdekte in 1956 een nieuwe techniek om zijn kristallen te coaten. Deze techniek zorgde voor prachtige kleurschakeringen van groen naar blauw, violet en magisch rood. Hij noemde de kleur Aurora Borealis, genoemd naar het Noorderlicht.

Aurora Borealis kristal (in het kort ook wel AB-kristal genoemd) is dus een helder kristal waar deze speciale coating op toegepast is. Hierdoor krijgt het kristal een iriserend effect.
Iriseren is een natuurkundig verschijnsel dat ervoor zorgt dat een materiaal, afhankelijk van de hoek waarin je het bekijkt, steeds een andere kleur lijkt te hebben. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de prachtige kleuren van een zeepbel, parelmoer, of een olievlek.
In de dierenwereld zien we dit effect terug bij bijvoorbeeld vlindervleugels, pauwenveren, het schild van een kever of de schubben van sommige slangen.  

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje