Nag Champa

De oorsprong van Nag Champa ligt in India. Nag Champa is de naam van een wierookmerk (dus geen wierooksoort). Champa is de gele bloem van de Champac (of Champaka) boom die gebruikt wordt om het typische aroma aan deze wierook te geven.

Er is een plaats met de naam Chamba, in het gelijknamige district dat in het westen van de Himalaya ligt. Deze plaats, die vroeger Champa heette en waar veel Champaka-bomen groeien, werd (en wordt misschien nog steeds.....) door de godin Champavati (beter bekend als Chameshni) bewaakt. Hier kan mogelijk de naam Champa van af stammen. Nag betekent in India letterlijk "Cobra". Misschien dat dit slaat op de kronkelende rook van wierook?

Eén van de meest bekende wierook geuren van Nag Champa is de (Satya Sai Baba) Nag Champa Agarbatti. Daarnaast zijn er veel andere geuren van Nag Champa, zoals bijvoorbeeld Nag Champa Superhit, Nag Champa Meditation, Nag Champa Sandalwood, Nag Champa Jasmine Blossom, Nag Champa Natural, etc. Er zijn andere merken die op de bekende naam van Nag Champa mee willen liften, zo maakt het merk HEM bijvoorbeeld ook HEM Champa wierook.

Er wordt gezegd dat Nag Champa de beste en de meest verkochte wierook ter wereld is. Velen denken dat de bekende Guru "Sai Baba" de bedenker, of zelfs de producent, van dit wierookmerk is. Dit klopt niet. Sai Baba heeft deze wierook wel beroemd gemaakt en wordt als "beschermheer" van deze wierook gezien. Er wordt gezegd dat deze wierook onder zijn supervisie gemaakt wordt.

Een korte uitleg van de betekenis van deze merknaam:

  • Satya        : waarheid.

  • Sa             : Goddelijk.

  • ai / ayi       : moeder.

  • Baba         : vader.

  • Agarbatti   : wierook aan stokjes (daarentegen is dhoop: wierook zonder stokjes).

U koopt momenteel artikelen voor lijstje '' Stop aankopen voor dit lijstje