Knuffelkaartjes set

€22,95 Incl. btw
Artikelnummer: 203850
Beschikbaarheid: Tijdelijk niet voorradig
Levertijd: Dit artikel heeft een langere levertijd.

Knuffelset: Knuffelkaartjes, -boekje -stickers en potloodjes

In het knuffelboekje zijn alle 52 tekeningen van de Knuffelkaartjes sterk vergroot afgedrukt. Op de pagina ernaast staan een viertal vragen die betrekking hebben op het afgebeelde onderwerp. Het knuffelboekje is bedoeld als aanvulling op de knuffelkaartjes en maakt de set compleet.

Het kind kan de afbeeldingen thuis of op school inkleuren en de vragen beantwoorden. Hierdoor ontstaat een persoonlijk boekje dat inzicht geeft in de belevingswereld van het kind. Het boekje is zeker de moeite waard om te bewaren. Als het kind ouder wordt, kan het boekje herinneringen oproepen aan de gedachten en gevoelens van toen.

Voor opvoeders en hulpverleners is het knuffelboekje een mooi en speels hulpmiddel om het kind beter te leren kennen en begrijpen.


De knuffelkaartjes zijn op veel verschillende plaatsen te gebruiken. Thuis, op school of in het ziekenhuis. De kaartjes kunnen ook gebruikt worden als onderdeel van remedial teaching, tekenonderwijs of therapie.

Thuis:
De knuffelkaartjes geven ouder en kind de mogelijkheid tot een fijn, warm contact dat vaak herbeleeft kan worden. De kaartjes kunnen gebruikt worden als:

- uitgangspunt voor een gesprekje
- troost of knuffel
- steuntje in de rug
- kennismakingsrondje bij een feestje

School:
De knuffelkaartjes stimuleren het kind om stil te staan bij en na te denken over een onderwerp. Dit stimuleert de zelfkennis en ontwikkeling van het kind. De taalvaardigheid en inzicht in taalkundige begrippen wordt vergroot. Suggesties voor het trekken van een kaartje:
     - als uitgangspunt voor een kringgesprek
     - als onderwerp voor een tekening of verhaaltje
     - als beloning of troost

Hulpverlening algemeen:
De knuffelkaarten laten zich gemakkelijk inpassen binnen de werkvelden van de hulpverlening. Ook hier kunnen de kaartjes gebruikt worden als inleiding op een gesprek, als troost of een knuffeltje tussendoor.

De knuffelkaartjes en het knuffelboekje zullen de harten van vele kinderen maar ook volwassenen stelen.

Inhoud:
1 knuffelboekje
52 knuffelkaartjes
52 knuffelstickertjes
1 pakje met 6 potloodjes
De set wordt geleverd in een stevig plastic opbergtasje.

Auteurs: Margot Jansen & Yvonne van Meteren

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen